Nyheter

H65:s utslaget ur Europacupen

Antingen så vinner man.
Eller så lär man sig någonting.
Den senaste tiden har H65 lärt sig ovanligt mycket.

Returmötet mot franska Fleury Loirent spelades under förutsättningarna att H65 var tvungna att ta igen ett 26-29-underläge.
Men en fortsatt skadedrabbad trupp var egentligen inte nära att ta sig vidare till gruppspelet i EHF European Cup. Fransyskorna var helt enkelt för bra och vann med 28-24.
– Vi luckrade upp dem i början av matchen, men sedan brände vi lägen. Det var lika ett tag, men vi kom aldrig förbi, säger tränare Ola Månsson.
Hur var din gameplan?
– Vi ville trycka upp tempot så mycket det gick, vilket vi hade framgång med i första mötet. Den här gången hade de längre anfall och de spelade väldigt cyniskt och rutinerat, precis det vi måste lära oss. De gäller att skrika i situationer, förstärka situationer och så vidare. De har mer erfarna spelare och drog nytta av det.
– Vi har sett vad som krävs. Vi var inte chanslös, men inte heller nära.

Nu blir det vila en dryg vecka för de flesta, bortsett från landslagsspelarna som förhoppningsvis har ett EM att spela i Danmark.
– Victoria Larsson är tillbaka och Malin Sandberg var tillbaka på planen idag, vilket får ses som positivt.
– Sedan har vi fyra till som fortfarande är skadade. Jag hoppas att Michaela Fransson kan vara tillbaka efter jul. Med Tova Alm och Filippa Nyman är det mer osäkert, liksom för Tilda Winberg.

Foto: H65.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close