skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Marius Jonsson Helstad till Staffanstorp United

Marius Jonsson Helstad räddade för några veckor sedan Eslövs BK kvar i division 2 efter en riktigt bra insats hemma mot Ängelholms FF.  Med en reflexräddning på övertid lyckades man vinna matchen med 2-1. Nu väljer han att skriva på för div 4 laget Staffanstorps United.
– Är supermotiverad att spela i Staffanstorp och då vara med att lyfta laget i seriesystemet.

Varför valde du Staffanstorp United?
– Efter en bra och rolig säsong i Eslövs BK har jag valt att gå till Staffanstorp då division 2 kräver mycket tid och innebär långa resor. Som kiropraktor har jag ett jobb som tar mycket tid. Staffanstorps upplägg passar mig perfekt. 

Vad du har för fotbollsbakgrund?
– Har spelat för Follo FK i Norge som då spelade i Adeccoligan (Superettan) och PostNord ligan (Division 1). Sen spelade jag fem år studentfotboll i Englands näst högsta studentliga då jag pluggade till kiropraktor. I Sverige blev det en halv säsong i Uppåkra innan jag nu senast spelade i Eslövs BK.

201018 Eslöv målvakt Marius Jonsson Helstad under fotbollsmatchen i Div 2 Västra Götaland mellan Eslöv och Ängelholm den 18 oktober 2020 i Eslöv.
Foto: Niclas Jönsson

Vad har du för förväntningar på kommande säsong och vad kan du bidra med?
– Är supermotiverad att spela i Staffanstorp och då vara med att lyfta laget i seriesystemet. Kommer att bidra med erfarenhet, vinnarmentalitet och positivitet. Förväntar mig att vi ska vara med i toppen och kriga för division 3.

Staffanstorps tränare Kim Johansson om Marius:
– Marius är en otrolig duktig målvakt. En rutinerad pjäs som spelat division 2 fotboll i år och även på väldigt hög nivå i Norge. Med honom får vi erfarenhet som är väldigt nyttig för vårt unga lag och han lär spetsa till konkurrensen om målvaktsplatsen. Att Marius och Niklas Olsson (vår nya spelande assisterande tränare) har en god relation sen tidigare gjorde att dörren stod på glänt. Att Marius sen såg potentialen i vårt projekt är jättekul.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close