FotbollNyheter

Kosova IF storsatsar inför 2021: ”Har något spännande på gång”

Ännu är det långt till avspark i divisionsfotbollen. Men ett ambitiöst, hårdsatsande Kosova IF borgar för att deras bygge kommer vara väntan värd. 
– Vi har en otroligt spännande trupp på gång, säger ordföranden Migjen Shaqiri.

Under veckan presenterade Kosova IF sitt senaste nyförvärv i mittbacken Mehdi Karam. En 19-årig förmåga från BK Olympic. 

En i raden av spelare som ska höja kvalitén på spelartruppen inför nästa års seriespel. 

– En ung, hungrig spelare – precis vad vi söker i vår nya satsning, säger Migjen Shaqiri, som är mitt uppe i att färdigställa kommande säsongs spelartrupp i ett så slagkraftigt skick som möjligt. 

För inför nästa säsong satsar Kosova rejält. Fjolårets blygsamma niondeplats i division fyra sydvästra ska trumfas nästa år. Och det med råge. 

Flera spännande rekryter har tillkommit – och ytterligare är att vänta, lovar Migjen Shaqiri. 

– Vi har något väldigt spännande på gång med alla spelare vi fått in och kommer få in. Vi har värvat från både Olympic och IFK Malmö, och det är spelare från en bra nivå. Vi har fått in kvalité, intressanta spelare. 

Ordörande Migjen Shaqiri vittnar om en höjd status som Kosova uppnått. Tidigare har man noga fått sondera spelarmarknaden efter förvärv. Under hösten har istället ett stort antal spelare valt att söka sig i klubbens riktning. 

– Innan har vi aktivt fått försöka locka spelare till oss, men nu har det exploderat. Vi har spelare som står på kö för att få provträna med oss. det är verkligen roligt. Jag tror det blir så när de märker att vi har något spännande på gång. 

Utöver spelare har huvudtränarposten fått ett nytt namn. Said Mekahal, som skördat framgångar med såväl Rosengård FF  och NK Croatia, står numera vid rodret när Kosova sätter kurs mot högre mål. 

Said Mekahals fotbollsfilosofi ska ge en extra dimension till Kosovas spel. 

– Said är en väldigt stabil människa, och det behövs i en klubb som kosova. Fotboll kan han – den biten är jag inte orolig för. Jag tror och hoppas att han kommer kunna ena laget också, säger Migjen Shaqiri.

Kommer ni fortsatt vara ett offensivt riktat lag?

– Ja. Vi gillar att spela offensiv fotboll. Tyvärr släppte vi in för många mål förra säsongen. Det vill vi förbättra. Sen ska Said se till att killarna blir bättre tränade, så de orkar springa mer. Om vi kan pressa och springa mer, då blir vi ännu bättre. 

Med allt sammantaget – hur högt vågar ni sikta kommande säsong?

– Vi satsar absolut på att komma topp fem. Sen får vi se vad som händer när det väl spelas matcher. 

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close