Nyheter

Efter ärkerysraromgången: Lund till kval – Eskilsminne åker ut

Lunds BK:s grav var grävd.
Då reste sig laget, besegarde Lindome i slutomgången, och knep kvalplatsen före Eskilsminne – som spelar i division två säsongen 2021.

Det såg bäcksvart ut för Lunds BK.
I Coronakaoset förra veckan när laget inte kunde mönstra fullt lag blev de tilldömda WO-förlust mot Utsikten med 0-3.
Därmed var Krubban tvungna att vinna mot Lindome – samtidigt som man behövde hjälp från ärkekonkurrenten Torns IF som tog sig an Eskilsminne på Harlyckan.
Och precis så blev det!

Eskilsminnes målspruta Emil Åberg levererade redan i den tredje matchminuten och 1-0 stod sig länge. Men inte hela vägen.
För efter en riktigt stark första halvlek blev rädslan att förlora större än viljan att vinna. Och som så ofta förr i det mentala vägskälet blev resultatet dyrt.
För med nio minuter kvar att spela kvitterade Torns mittback Niklas Nilsson på nick. Eskilsminne jagade ett ledningsmål, men fick inte in bollen och matchen slutade 1-1.

Samtidigt på Klostergårdens IP utspelades ett parallellt drama.
Där lyckades nämligen hemmalaget besegra sina motståndare, vilka utgjordes av Lindome, med 2-1. Men inte utan dramatik.
Efter 0-1 i paus lyckades LBK både kvittera genom oliver Storjanovic Fredin och sedan med halvtimmen kvar även göra 2-1.

Därmed slutade båda lagen på samma poäng, men Lund hade den bättre målskillnaden och därmed spelar Eskilsminne i division två nästa säsong.
Lunds BK får chansen att spela kvar och ställs mot det lag i norra serien som hamnar i samma tabelläge. Vilket lag det blir blir klart under söndagen.
Således lever liket.

Samtidigt innebär det att Lunds match mot Malmö FF i cupen knappast kommer att spelas 3 december som det var tänkt. Risken är därmed stor att LBK förlorar den på WO.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close