FotbollNyheter

Hallå där….Oskar Zubac i hårdsatsande Kosova IF

Hallå där….Oskar Zubac. Ny offensiv mittfältare hos hårdsatsande Kosova IF i div 4.

För dom som inte känner dig, berätta lite mera om dig själv?
– Jag pluggar till civilingenjör i Lund på tekniska högskolan och är förnärvarande inne på mitt 4e år. Min moderklubb är Kvarnby IK där jag gick genom alla pojk- och ungdomslag upp i A-laget. Spelade där tre säsonger i div.2 innan vi dessvärre trillade ur 2018. Därefter har jag spelat 2 säsonger i IFK Malmö innan jag för en vecka sedan bestämde mig för att skriva på för Kosova IF inför 2021.

Hur var säsongen 2020 för dig personligen i IFK Malmö?
– Det har nog varit ett speciellt år för alla, inte minst för oss i fotbollens värld. Det var mycket träningar, internmatcher och väntan på beslut innan vi till slut fick sparka igång i augusti. När seriespelet väl började gick det oväntat bra för laget och tränarstaben valde att göra väldigt få ändringar. Innebar att det för mig personligen tyvärr inte blev många matcher under den korta säsongen. Dock va det väldigt kul och givande att vara med och bidra till att skrälla och vinna division 2 vilket ingen förväntade sig, inte ens vi själva.

Från IFK Malmö i div 1 till Kosova IF i div 4, stor förändring i antal divisioner. Vad är skillnaden och varför väljer du detta steg?
– Division 1 är en mycket tidskrävande division att spela i. Med tanke på att jag inte fick tillräckligt med speltid förra året, enligt mig själv, ansåg jag det som naturligt att söka mig vidare till en annan klubb. Det fanns andra klubbar som var intresserade men jag valde att skriva på för Kosova främst eftersom jag blev inspirerad av vad som är på gång i och runt klubben. Har fått ett väldigt bra intryck av organisationen i föreningen och fått tydligt förklarat att en satsning uppåt är på g. Vilka målsättningarna är samt hur viktig roll jag ska ha i att uppfylla dessa. Detta har varit avgörande i mitt beslut.

Hade du för ”koll” på klubben sedan tidigare?
– Har haft rätt bra koll på klubben sedan tidigare och sett några matcher under säsongen.

Vad är personlig målsättningen för kommande säsong och vad kommer du bidra med?
– Min målsättning med kommande år är att hjälpa klubben att utvecklas och prestera resultat genom att bidra på bästa möjliga sätt med min vinnarskalle och mitt fotbollsspelande.

Vem är din favoritspelare och varför?
– Min favoritspelare är Thierry Henry eftersom han va orsaken till min kärlek för fotbollen och (tyvärr) min kärlek för Arsenal.

Till sist, berätta något som vi inte vet om dig?
– Något många kanske inte vet om mig är att jag spelat på samtliga 10 positioner som utespelare.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close