Tennis

Fair Play åter på vinnarspåret

Fair Play TK:s herrar tog en säker seger mot Upsala TK i elitserien. 6-0 slutade matchen på Fair Play Stadion.

– Två bra dubblar och stabila insatser i singlarna i dag. Att vi vann alla matcher kan bli viktigt i slutändan. Det är många lag i toppen som slåss om en finalplats, säger Fair Play-coachen David Ekerot.

Fair Play studsade tillbaka direkt efter den blytunga bortaförlusten mot GLTK i torsdags och besegrade Upsala TK på hemmaplan. Fair Play gick snabbt fram till 4-0 mot tabelljumbon. Patrik Niklas-Salminen/Viktor Durasovic och Filip Bergevi/Marius Ruzgas såg till att Fair Play vann de inledande dubbelmatcherna.

I singelspelet stod Patrik Niklas-Salminen för en mycket stabil insats mot Linus Videhult och tog hem förstasingeln med 6-2, 6-1. Filip Bergevi säkrade segern när han slog Fabian Hänsch Mauritzon i raka set, 6-0, 6-2, på tredjessingeln. Kevin Chahoud besegrade Filip von Frisendorff med 6-3, 6-2 på fjärdessingeln och Marius Ruzgas fastställde slutresultatet när han slog Jeiden Saidizand med 7-5, 6-3.

I och med segern klättrade Fair Play upp till andraplats i tabellen. På onsdag väntar bortamatch mot tabellettan SALK.

– En tuff match. Vi får ladda om och försöka förbereda oss på bästa sätt inför matchen i Stockholm, säger Ekerot.

Fair Play TK-Upsala TK 6-0

S1: Patrik Niklas-Salminen-Linus Videhult 6-2, 6-1

S2: Marius Ruzgas-Jeiden Saidizand 7-5, 6-3

S3: Filip Bergevi-Fabian Hänsch Maurtizson 6-0, 6-2

S4: Kevin Chahoud-Filip von Friesendorff 6-3, 6-2

D1: Patrik Niklas-Salminen/Viktor Durasovic-Jeiden Saidizand/Linus Videhult 6-1, 6-2

D2: Filip Bergevi/Marius Ruzgas-Fabian Hänsch Mauritzon/Filip von Friesendorff 6-2, 6-0

Relaterade artiklar

Back to top button
Close