Nyheter

Bomben: Ystads speldirigent klar för OV Helsingborg

Henrik Knudsen var i flera år IFK Ystads ryggrad.
Inför förra säsongen värvades han till Ystads IF, men skador har satt stopp för spel.
Nu är norrmannen, snickaren och spelgeniet Knudsen klar för OV Helsingborg, jumbo i Handbollsligan.

I ett pressmeddelande skriver OV:
”Helsingborg har kommit överens med Henrik Knudsen om ett avtal som sträcker sig säsongen 2020/21 ut. Henrik har ett digert handbolls-CV med bl.a. 19 A-landskamper för Danmark och spel i danska toppklubbar GOG och Kolding samt flera säsonger i Tyskland, Norge och Polen. Han har även representerat båda Ystad-lagen i svenska högsta ligan.”
– Det här är i första hand en komplettering till befintlig trupp. När Albert Månssons skada tyvärr visade sig vara långvarig har vi varit en spelare kort på både träning och match. I dessa Covid-tider är laget förstås ännu mer utsatt och då är det extra viktigt med avlastning när säsongen nu rullar in i ett intensivt skede. Vi har därför letat efter och funnit en spelare som vi menar kan bidra till det spel som vi strävar efter, säger Mats Engblom, klubbchef OV Helsingborg.

Henrik spelade förra säsongen i Ystads IF men skadade hälsenan redan i november 2019 och har sedan dess inte spelat någon handboll. Hälsenan är nu läkt och Henrik har känt sig sugen på en återkomst till handbollen som har förstärkts efter några träningar med laget innan beslut togs.
– Henrik har varit professionell handbollsspelare i många år och har känt ett sug efter att få spela igen. Vi har inga stora förväntningar på att han ska in och leverera direkt men vi vet att det finns mycket rutin och handboll i honom och det hoppas vi få fram när Henrik väl får lite matchrutin, säger Dennis Pettersson i OV:s Sportgrupp Herr.

Henrik Knudsen:
– Tack till OV för att ha gett mig denna möjlighet till ett bra avslut på karriären. Jag hoppas på att jag kan vara med på högsta nivån igen, men jag vet också att det blir en tuff period för mig med mycket fysträning närmsta tiden.
– Laget tränar bra och spelarna är seriösa med allt de gör, så med min rutin och spelidéer hoppas jag att laget kan vinna de jämna matcherna man har haft i första halvan av säsongen. Jag ser jättemycket fram emot att bli en del av detta.

Henrik är spelklar och redo att göra debut redan idag mot Redbergslid om Toni Johansson tar ut honom till matchtruppen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close