FotbollNyheter

Höörs IS värvar både spelare och tränare

Höörs IS har gjort klart med två nyförvärv, Jesper “JC” Carlsson, målvakt från Svensköps IF och Simon Olofsson, Stehags AIF.
– Detta ligger i fas med vad vi i föreningen söker idag säger Anders Rahnboy.

När bestämde du dig JC för Höörs IS?
-För några dagar sedan, har velat fram och tillbaka om hur jag skulle göra med fotbollen men efter mötet med Höör så kändes det bra.

Varför blev det just Höör?
-Tycker dom var tydliga med vad dom vill med klubben och det sporrade mig.

Vad vet du om dem sedan tidigare?
-En hel del. Är ju född och uppvuxen i Höörs kommun så jag har alltid haft ett intresse för att följa hur det går för klubbarna i kommunen.

Har du hunnit kollat in era motståndare i nästa års serie?
-Har kollat, det blir nog en tuff serie med många bra lag. Ser väl inget enstaka lag som favorit/störst hot utan där är många lag som kan slåss om seriesegern!

JC startade sin fotbollskarriär som målvakt när han var liten men gick ganska snabbt ut och blev utespelare.

-Sedan många år senare så saknades vi en målvakt i B-laget i Maglasäte så då drog jag på mig handskarna igen för skojs skull. Sen blev det bara så att jag blev kvar i buren.

Hur vill du summera säsongen 2020?
-Fruktansvärt konstig med tanke på pandemin. Men även en bra säsong där vi i Svensköp fullföljde i princip vår målsättning. Måtte denna förbannade pandemin få ett slut så vi kommer ut och kan spela matcher med publik igen!

Hur ser du på dina framtida mål?
-Nu är det att kriga om förstaplatsen i Höör men framförallt bidra med allt jag kan för att det ska gå så bra som möjligt för Höörs IS. Jag kommer bli en av ”gubbarna” i laget då det är ett väldigt ungt lag ?

Simon Olofsson är också klar för spel i klubben nästa år.

När bestämde du dig Simon för att byta klubb?
-Efter lite tänkande fram och tillbaka så tog jag beslut bestämde mig i veckan. Jag fick höra om deras ambitioner och mål med fotbollen och jag tyckte det lät som ett roligt projekt att delta i. Klubben var nykomlingar i division 5 med en ung trupp och jag tyckte man klarade uppgiften bra. Det är aldrig lätt som nykomling i en högre serie.

Har du någon koll på kommande motståndare nästa år?
-Har kollat på hur serien ser ut till nästa år och tror det blir en ganska tuff serie men även en bra serie. Har inte så bra koll på lagen, så vågar inte uttala mig om vem som är det största hotet.

Fotbollssäsongen 2020?
-Säsongen 2020 kommer jag komma ihåg som en tuff serie rent mentalt, varenda match var superviktig för att försöka hänga med i toppen men i övrigt är jag väldigt nöjd med säsongen nu på efterhand.

Anders Rahnboy, dina tankar om nyförvärven?
-Vi har helt enkelt erbjudit killarna med lagkänsla en plats i Höör. De har även positioner som är viktiga i vårt framtida lagbygget med detta annars unga seniorlag i Höör. Janne har tidigare haft Simon som yngre spelare. Han är en väldigt viktig spelare såsom många andra i Höörs IS idag.
Detta ligger i fas med vad vi i föreningen söker idag.

Klart är det också att Jan Anderberg är assisterande tränare till herrseniorerna tillsammans med Janne Nilsson. Tord Nilsson är tillbaka som lagledare ihop med Stefan Mårtensson.

Foto: Lola Nilsson och Anders Rahnboy

Relaterade artiklar

Back to top button
Close