Landskrona BoISNyheter

Julsnack med Billy Magnusson i Landskrona BoIS

Dagens julsnack gör Skånesport med Billy Magnusson, tränare i Landskrona BoIS

Först och främst. Hur mår du just nu?
– Tack, jag mår bra. Efter en lång och väldigt speciell säsong förbereder vi oss nu för två utmanande kvalmatcher som förhoppningsvis skall ta oss till Superettan så jag mår bra.

Vad var ditt drömjobb som barn/ungdom?
– Man drömde ju att bli fotbollsproffs alternativt idrottslärare vilket jag utbildade mig till parallellt med spelarkarriären.

Summera med fyra meningar 2020?
– Det historiska Covid-19 året. Ett väldigt utmanande år på alla plan med tanke på restriktioner, ovisshet, förändringar. Ett utvecklande och bra fotbollsår som gett mig mycket glädje.
Ett år där man lärt sig uppskatta små saker i ens närhet som man tog lite för givet tidigare.

Hur har du trivts i Landskrona BOIS?
– Trivs bra i klubben, sedan jag kom tillbaka 2019 har vi tagit en riktning som jag står bakom fullt ut och som kommer fortsätta utveckla klubben både på lång och kort sikt. Detta är väldigt stimulerande att vara en del av.

Hur ser du på 2021?
– Ser på 2021 med tillförsikt, förhoppningsvis spelar vi i Superettan och klubben fortsätter utvecklas på alla plan. Här känns det bra att vi i BoIS sedan någon månad tillbaka anställt en ny klubbchef  som med ett härligt driv utvecklar BoIS som förening. Detta underlättar för mig och Max Mölder tillsammans med akademichef Tobias Celedon och Amir Jakirlic att flytta den sportsliga delen framåt.

Vem är den bästa tränaren eller favoritspelare du haft eller spelat med? 
– Den tränare som betytt mest för mig som spelare och som fick mig att vilja bli tränare efter spelarkarriären är min numera goda vän Rossi Eterovic. Han är en väldigt godhjärtad person som är bra på att få ihop gruppen och alla spelare till att synas och må bra, detta är egenskaper som jag uppskattar mycket. Den bästa spelare jag spelat tillsammans med är Pontus Farnerud som jag spelade med både i BoIS ungdomslag och A-lag. Pontus hade en otrolig teknik och speluppfattning som han kombinera med grym inställning när det gällde träning och match. Vid sidan om planen en snäll, omtänksam och rolig vän.

Hur ser din jul och tillhörande ledighet ut?
– Gällande ledighet är den lite svävande som huvudtränare och sportchef i BoIS. Men lite ledighet och julfirande skall det bli med närmsta familjen. Blir ju i mindre skala detta Covid-19 år.

Vad är din favorit på julbordet, motivera?
– Olika sorters sill med god dryck till. Känns som motivering är överflödig här!

Vad önskar du dig i julklapp?
– Att vi snart får ett fungerande vaccin mot Covid-19

Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
– Jag gillar att laga mat, inte minst för att det tillsammans med träning ger mig den bästa avkopplingen i den resultatfixerad fotbollsvärld man annars lever i.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close