skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Staffanstorp United värvar duo från division 2: ”Två klassvärvningar”

I år spelade Eslövs BK mot IFK Malmö i division 2 serien. Då spelade Andreas Berg för Eslövs BK, och Robin Fors för IFK Malmö. Nästa år spelar de i samma lag, Staffanstorps United FC.
– Två klassvärvningar säger tränare Kim Johansson.

Vad anser du är dina styrkor som fotbollsspelare, Andreas?
– Bolltrygg och bra spelförståelse är väl mina bästa egenskaper skulle jag säga.

Varför valde du Staffanstorps United?
– Efter en rolig och lärorik tid i Eslöv med ett härligt gäng blir det nu Staffanstorp igen. Precis flyttat till Malmö så kände att jag behövde hitta något som ligger närmre då det tar mycket tid och är ibland svårt att få ihop med jobb. Har spelat i Staffanstorp större delen av mitt liv och haft en bra relation med klubben sen jag lämnade så att jag skulle komma tillbaka någon gång var ganska väntat. Känns som man har något bra på gång nu och det är en resa som jag gärna vill vara med på. Ser framemot att dra igång säsongen och målet är självklart att gå upp i div 3 direkt.

Robin Fors, vad anser du är dina styrkor på plan?
– En offensiv mittfältare som gillar att ha mycket boll.

Någon höjdpunkt i karriären som sticker ut?
– Svårt att plocka ut någon specifik händelse men färskast i minnet ligger seriesegern och avancemanget till div 1 med IFK Malmö för några veckor sedan.

Varför valde du Staffanstorp?
– Behövde en ny utmaning och då passar Staffanstorps projekt mig väldigt bra. Har tidigare spelat med assisterande tränare Niklas Olsson i GIF Nike så det spelade också in.

Tränare Kim Johansson om sina nyförvärv:
– Två klassvärvningar. Robin är en ”tia” på banan som kommer ge vår offensiv en ny dimension. Fina fötter, fint spelsinne och en spelare som gör väldigt mycket poäng. Andreas är en modern försvarare som kan spela både centralt och till vänster. En vänsterfot som ger oss fler möjligheter som lag och han kommer vara otroligt viktig för oss.

Sedan tidigare har Staffanstorp värvat div 2 målvakten Marius Helstad Jonsson från Eslövs BK, GIF Nikes målvakt Tobias Kristensson, och Fabian Pettersson som återvänder från Bjärreds IF, efter ett år utan fotboll.

Blir det fler nyförvärv innan serien stänger för Staffanstorps United?
– Det är inte omöjligt. Vi får se vad som sker de närmsta dagarna. Nu har vi en väldigt bra grund och stå på, säger Kim Johansson.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close