skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVittsjö GIK

Julsnack med Erika Nilsson i Vittsjö GIK

Dagens julsnack gör Skånesport med Erik Nilsson, damsektionens ordförande Vittsjö GIK

Först och främst. Hur mår du just nu?
-Jag mår bra, tackar som frågar! Längtar dock efter tiden ”efter Corona” och att få återgå till vanliga rutiner. Är nog inte ensam om det.

Vad var ditt drömjobb som barn/ungdom?
-Stå på en stor scen och sjunga för massor av människor. Har alltid tyckt om att sjunga och att få vara med i Jills veranda vore drömmen. Har fastnat i country världen för tillfället. Fotograf var ett annat drömjobb.

Summera med fyra meningar 2020?
-Fotbollsmässigt gick vi in i 2020 med en tredjeplats i ryggen, prisad tränarduo och i stort sett hela succétruppen kvar. Bra värvningar och en känsla av nöjdhet. Men sen kom Corona, korttids permitteringar och korsbandsskador som ett brev på posten. Måste ändå säga att trots allt, så känns en femteplats ok och vi fick ju en fantastisk avslutning på säsongen med tio matcher utan förlust, finemang!

Hur trivs du i Vittsjö GIK?
-Makalöst bra! Klubbkänslan är grym och jag imponeras fortfarande av hur lösningsfokuserade och företagsamma alla är. Jag är väldigt stolt över att vårt A-lag i lilla Vittsjö med 1800 invånare har en plats i fotbollens finrum och att vi står med båda fötterna, fast i den skånska myllan.

Hur ser du på 2021?
-Med hoppfullhet om ett friskare år och publik på matcherna!

Vem är den bästa tränaren eller favoritspelare du haft eller spelat med?
-Thomas Mårtensson är tveklöst den bästa tränaren jag haft att göra med. Otroligt duktig på människor. Ett stort klubbhjärta som verkligen är själ, hjärta och tradition efter sina 10 år i klubben. Hans peptalk innan match där han kan visualisera drypande svett genom att krama en tvättsvamp eller klä sig i en soldatuniform för att visa att vi jobbar för varandra, oavsett vad som händer. Fantastisk!

Hur ser din jul och tillhörande ledighet ut?
-Ska lägga sista händerna på budgeten, mysa med familjen och kanske, bara kanske packa upp någon av de lådorna i garaget som jag inte öppnat sedan flytten till vårt hus för fem år sedan. Spännande liv i Corona tider.

Vad är din favorit på julbordet, motivera?
-Janssons frestelse och kalkonen på juldagen. Kanske för att man bara äter det en gång om året, men absolut det bästa.

Vad önskar du dig i julklapp?
-Att alla håller sig friska och att vi signat med Thomas Mårtenssons parhäst tills dess!

Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
-Hmm…är inte så hemlig av mig.. men en kul grej är att jag vann en radiotävling på Rix FM och fick flyga till Berlin för att se en konsert med Robbie Williams. Tävlingen gick ut på att kunna så mycket som möjligt om denna artist och tydligen kunde jag en massa viktiga saker som ögonfärg, första låten på singel osv. Jag vann i alla fall för att jag visste att hans favoritfotbollslag var Port Vale, stalker- varning, haha. Avslutningsvis säger jag som Mark Levengood: Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena!

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close