skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Julsnack med Mikael Jeppson i Malmö FBC

Julsnack med Mikael Jeppsson, tränare i Malmö FBC.

Först och främst. Hur mår du just nu?
– Jo men jag mår väl på det stora hela bra. Hade väl för den mentala delen gärna haft fler poäng i tabellen för att måendet skulle vara helt på topp. Men efter ett år av diverse åkommor som jag börjat repa mig efter så är det fysiska måendet bättre än på länge.

Vad var ditt drömjobb som barn/ungdom?
– Växte upp på en gård och började jobba väldigt tidigt, så att jag skulle fortsätta som lantbrukare var då lite underförstått. Kan inte minnas att jag hade andra ”drömjobb”, men jag tycker att jag har ett nu.

Summera med fyra meningar 2020?
– För oss började det innebandymässigt fantastiskt för att sen abrupt avbryts. Därefter tycker jag att ärligt talat att året mest har varit skit. För framtiden hoppas jag att man kan lära sig mycket av året och de förändringar i vardagen vi har tvingats till.

Hur trivs du i Malmö FBC?
– Jag har ju förmånen att inte bara vara tränare i klubben utan även ha en roll i att leda och utveckla föreningen. Som såklart inte alltid går som på räls och ibland är vi sura på varandra. Men det kommer alltid att vara ”min” förening och jag älskar den.

Hur ser du på 2021?
– Ja, 2020 satte ribban ganska lågt och det är väl många med mig som ser fram emot ett nytt år. Viktigast är såklart att få någorlunda ordning på vardagen igen för att därefter börja reparera! Det blir ett helt klart utmanande år.

Vem är den bästa tränaren eller favoritspelare du haft eller spelat med? 
– Jag har haft förmånen att träna Ellen Rasmussen i flera år och hon är enligt mig världens bästa innebandyspelare, så behöver väl egentligen inte motiveras mer än så! Hennes utveckling har ju ”tvingat” mig att hela tiden motiverat mig att bli bättre som ledare.

Hur ser din jul och tillhörande ledighet ut?
– Några lediga dagar blir det som jag vill tillbringa mycket med barnen. Själva julafton blir i föräldrahemmet med närmsta familjen, då kommer jag bl.a att göra min bejublade insats som tomte. Syrran säger att jag är som klippt och skuren för rollen.

Vad är din favorit på julbordet, motivera?
– Jag har egentligen aldrig varit något stort fan av julmat, mycket tack vare tidigare yrkesval och som inte det skulle vara nog så fick jag gallsten i samband med förra julen. Så just nu är jag inte alls taggad på julmat vilket vi redan har haft dispyt om på hemmaplan….

Vad önskar du dig i julklapp?
– Min dotter säger att hon har massproducerat julklappar i slöjden och jag hoppas att något är tänkt till mig tillsammans med teckningsbok från sonen. Men främst önskar jag att alla får vara friska- och krya.

Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
– Oj, det är förmodligen ganska mycket ni inte vet om mig! Men det skulle väl isf vara att jag är utbildad kock och har jobbat mycket i kök, servering och bar i flera år.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close