HandbollLUGINyheter

LUGI förlänger med två talanger

LUGI Handboll har i förtid förlängt kontraktet med två stortalanger i damlaget. 18-åriga målvakten Hanna Popaja och 17-åriga linjespelaren Ofelia Shoai Hallberg har båda skrivit på fram till 2023. 
– Vi bygger vårt SHE-lag för att spela om en topplacering och båda tjejerna kommer att spela en viktig roll säger sportchefen Kenneth Andersson.

Hanna Popaja har redan spelat två säsonger i SHE och är lagets förstemålvakt i år. Hanna anses vara en av Sveriges större målvaktstalanger och var nominerad till all-star under förra UVM.

– Hanna har framförallt utvecklat sin fysik det senaste året och verkligen tagit de chanser som har erbjudits.
Hon läser spelet mycket bra och utvecklar såväl samarbete med försvaret som sin egen teknik hela tiden. Hanna har potential att spela på de större scenerna om hon fortsätter i sin utveckling säger Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Ofelia Shoai Hallberg kom till LUGI inför denna säsong och nuvarande tvåårsöverenskommelsen förlängs med ytterligare ett år till 2023.

– Med den utveckling som Ofelia har haft så känns det jättebra att vi kan knyta upp henne på längre sikt. Redan efter en halv säsong har Ofelia slagit sig in i truppen och skaffat sig speltid mer eller mindre i varje SHE ligamatch. Det är en spelare med en härlig attityd och respektlöshet. Ofelia har alla förutsättningar för att nå den absoluta toppen.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close