Nyheter

Skånska handbollsstjärnor fick sitt DNA testat

Handbollsmagsinet Stürmerfoul hade i sitt senaste nummer ett stort reportage om hur DNA-tester kan vara en vägvisare för hur elitidrottare borde träna, äta och vila.
H65 Höörs landslagsspelare Emma Lindqvist och den tidigare Kristianstadsspelaren Valter Chintz lät DNA-testa sig hos det Helsingborgbaserade företaget Overgenes och sedan fick experter uttala sig om testerna.

DNA-tester kan berätta om kroppen är känslig mot någonting eller mer mottaglig för någonting. Utifrån genetiska fakta kan sedan träning och kost ställas om för att optimera förutsättningarna för att kunna bli så bra som möjligt.

Bland annat tog Claes Hellgren del av proverna och konstaterade att chintz och Lindqvist båda hade goda förutsättningar till att bli världsspelare, men han ringade också in vad de borde tänka på och vilka skador de riskerar – och därmed aktivt kan jobba med för att förebygga.

Reportaget kan läsas i sin helhet här.

Långläsning: Unik DNA-testning av svenska toppspelare

Relaterade artiklar

Back to top button
Close