FC RosengårdFotbollNyheter

Angel Mukasa i FCR: ”Det är en dröm som går i uppfyllelse”

Säsongen 2020 har Angel Mukasa haft lärlingskontrakt i FC Rosengård. Nu tar hon klivet upp till ett fullt kontrakt som ny A-lagsmålvakt.
– Det känns fantastiskt att ha skrivit på. Jag har strävat efter detta sedan jag flyttade ner till Malmö. Det är en dröm som går i uppfyllelse, men det är inte slutet på min resa. Det är bara början.

Sportchef Therese Sjögran har följt 18-åringen noga under åren och anser nu att hon är redo för ett A-lagskontrakt.

– Under tiden Angel varit hos oss har jag sett henne växa och utvecklas till att bli en målvakt för vårt A-lag. Hon har väldigt bra blick för spelet, är bra med fötterna och har även goda ledaregenskaper. Under 2020 tog hon ett extra stort kliv tillsammans med U19 och Dam B och är nu redo för att vara med i truppen på allvar. Vi hoppas att satsningen med Dam B ska göra att fler unga spelare kommer göra samma resa som Angel gjort säger Sjögran till klubbens hemsida.

2018 tog Mukasa klivet från AIK till FC Rosengårds U19. Att som 16-åring byta stad och klara sig mestadels på egen hand har gjort att hon mognat snabbt.

– Mina tränare och lagkamrater i U19, Dam B och Dam A har lärt mig mycket om vad det innebär att vara en elitspelare och en bra ledare för sitt lag. De har stått vid min sida och trott mer på mig än vad jag själv gjort ibland. De betyder väldigt mycket säger Angel.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close