Nyheter

Dan Beutler spelduglig igen – ”Var rädd att det skulle vara över”

HK Malmö går till VM-uppehåll som ledare av Handbollsligan.
För Dan Beutler har det inte alls blivit så mycket spel som han räknat med av olika anledningar.
– Nu känner jag mig för första gången på länge i perfekt fysisk form och jag kan knappt vänta på att det ska dra igång igen, säger stjärnkeepern.

I Anton Hellberg och Dan Beutler har HK Malmö seriens kanske vassaste målvaktspar. Men under vintern har båda spelarna saknats i omgångar. Hellberg har inte kommit tillbaka på banan efter sin knock mot LUGI och Beutler har varit både sjuk och skadad.
– För första gången under hela min karriär har jag haft en ganska jobbig knäskada. Det var slitage på både menisk och korsband. Knät svullnade upp och vi fick tömma det på vätska i omgångar. Innan vi fick rätt på vad som var problemet gick det inte att träna ordentligt. Ett tag var jag faktiskt rädd att det skulle vara över.
– Nu har jag dels fått vila knät, men också fått sprutor i omgångar som verkligen gjort stor skillnad. Nu kan jag fungera som normalt på planen igen.
Under en del matcher syntes du på bänken?
– Ja, man vill ju bidra och det är intressant att få coacha målvakter. Det är någonting jag gärna skulle vilja arbeta med efter spelarkarriären. Det finns en del planer faktiskt.
Med knäskadan ur världen kom sedan nästa smäll?
– Jag, och resten av familjen samt flera i HK Malmö, drabbades av Corona. Det var bara att stänga in sig huset och vänta ut eländet.
Hur illa drabbades du?
– Inte så farligt ändå. Även om det tagit ett litet tag att återhämta sig helt.

Till våren väntar slutspel – det måste var det du lever för just nu?
– Du anar inte.
Såg du att ”Stocken” tweetat om dig? ”Hade jag startat ett nytt HL-lag typ som man gör i hockeyn och fått välja tre spelare som skulle vara grunden i laget hade jag valt. Edvardsson. Paradis. Beutler.”
– Ja, det var fina ord.
Det är ett hyfsat topplocksgäng. Vilka mer skulle kunna passa in i det, om du inte får välja Malmö-spelare?
– Kim Andersson måste med. På kanterna? Frend Öfors och Sebastian Karlsson kanske?
Och så Jimmy Karlsson i Skånela som assisterande tränare?
– Ja, perfekt!

Du har ju även ett annat projekt vid sidan av handbollskarriären och familjelivet – som undertecknad är involverad i?
– Ja, jag arbetar ju med min självbiografi och vi har kommit en bra bit på vägen. Jag vet spelare som förmodligen aldrig läst en bok i hela sitt liv, men som sagt till mig att om jag skriver min bok så ska de sträckläsa den. Haha. Vi har suttit tillsammans och sorterar fram saker som ska vara med. Alla felval med alkoholen, alla märkliga vägar som handbollen tagit mig till och även vilka fantastiska och underliga människor som korsats mina vägar genom åren.
Du fattade beslutet att skriva boken efter din avstängning och hela kalabaliken med kokain och ADHD-diagnos och så vidare? Funderade du på att strunta i boken i samband med det?
– Nej. snarare bestämde jag mig för att det skulle bli ett kapitel till, utan att de grejerna tar över boken. Det handlar ju om att jag vill vara öppen med mitt liv och varken droger eller diagnoser definierar vem jag är. Inga mer lögner har varit mitt mantra, inte minst mot min familj och mina vänner. Det har varit en renande process som gjort mig gott och det ska bli intressant att se hur den här boken tas emot. För det kommer att komma fram en del sanningar som kanske sticker i ögonen på vissa.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close