Nyheter

H65 förlänger med Alma Skretting – Sveriges nästa Linn Blohm?

H65 Höör fortsätter att satsa på 19-åriga Alma Skretting.
Mittsexan och försvararsklippan har förlängt kontraktet fram till och med 2023.
HK Ankaret-produkten Alma Skretting fick sina två första år i H65 spolierade på grund av knäskada och komplikationer efter det. När den skadan var läkt  bröt hon tummen och fick stå tillbaka ytterligare.
Men trots en väldigt kort startsträcka mellan flickhandboll och spel i en toppklubb i SHEhar Skretting levererat.
– Alma visade redan i höstas att hon kan spela 50-55 minuter mot lag som Skuru, trots att hon bara gjorde sin tionde elitmatch. Hon plockade ner en spelare som Ulrika Olsson, så det finns inga tvivel gällande kapaciteten, säger tränare Ola Månsson.
– Hon har mycket utveckling i sig bara resten av nuvarande säsong och med tanke på att våra andra mittsexor Filippa Nyman är skadad och att Michaela Fransson nyss har kommit tillbaka från sjukdom så har det blivit mycket speltid.
Vart tror du att Alma Skretting är om fem år?
– Där Linn Blohm är idag. Möjligheten finns absolut.
Foto: Christoffer ”Luggen” Borg Mattisson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close