FotbollLinero IFNyheter

Hallå där…Ali Eftekhari, tränare i Linero IF

Hallå där…Ali Eftekhari, tränare i Linero IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Pandemin har ställt om en del för mig privat. Jag grundade festivalen Big Slap i Malmö och drivit den sen 2013. 2020 va ett märkligt år där vi fick ställa in festivalen och ta ett ofrivilligt sabbatsår. Lite skönt men samtidigt tråkigt. Jbbar även med artisten, Steve Angello och även här har 2020 varit ett stilla år rent turné och showmässigt pga Covid-19. Dock har jag njutit en hel del privat och haft min första lediga sommar på 12 år vilket vart skönt! Nu satsar vi på 2021 och håller tummarna på en Corona fri sommar där vi kan arrangera Big Slap och Rock Slap.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har tyvärr fått ställa i träningarna i november pga restriktionerna som kom. Dock ska vi börja träna i grupper om åtta från torsdag då vi måste hålla igång. Annars kommer jag ha ett gäng köttbullar i mitten av mars…haha.

Vilka spelartapp har ni?
Vi tappar en ytterback som var super 2020, Karzan! Då han flyttar uppåt i landet men i övrigt inga tapp.

Vilka nyförvärv har ni?
Vi har haft ett bra fönster. Under frimånaden skrevs Eric Löf (Limhamns FF), Lukas Isaksson (Limhamn FF), Elias Trodevski (Lunds SK), Mohammed Abdu (Staffanstorps United) över. Fyra väldigt bra spelare. Igår gjorde vi även klart med Limhamn FFs målvakt. Har även gjort klart med två väldigt duktiga spelare som presenteras under mars. Sen har vi ca 5-6 spelare som kommer på provträningar nu när vi drar igår

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi kommer spela väldigt likt 2020. Stabila hemåt med väldigt bra defensiv och snabba framåt. Gillar rulla och äga boll. Kommer höja detta en nivå 2021 då vi fått in väldigt vassa spelare både upp och ner. Målsättningen är att komma på övre halvan. Vi vann vår serie 2020. En tuff serie där alla tre topplagen knep division 4 plats.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren
med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
Jag sätter mina regler som är väldigt hårda när de gäller. Viktigaste för mig att truppen är enad och alla drar åt samma håll. Sammanhållningen i Linero är magisk. Har min idé men anpassar den efter den grupp och trupp jag har att tillgå. 2019 kom vi 2:a och då hade vi en trupp som va 3-5-2 anpassad. Materialet vi hade gjorde sig bäst så. Ifjol spelade vi 4-3-3 då materialet av spelare passade bättre. Tror att en spelidé som man har ska finnas men den måste spegla laget och dess kvaliteter, annars får man bara finslipa idén därefter.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Gustav Pålsson, han har varit min kapten senaste 2 säsongerna. Jag tycker hans spelstil är den jag vill se hos en kapten. En som aldrig ger upp , tar dueller, ger tillbaka, och sliter för sitt lag.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka
lag får slåss om nytt kontrakt?
Svårt att säga då vi hamnat i en helt ny serie för oss. Känner till flera av lagen men vill forska lite närmare innan jag säger något. Fokuserar mest på mina killar och att få dem i form efter längre uppehåll pga Covid-19.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Hade några sådana händelser 2020. Där vi bl.a lyfte fram två mittbackar som avgjorde mot Barrikaden . Vi låg under 0-1 sen satte Anton Pålsson och Dahlqvist 1-1 och 2-1. Våra anfallare hade flera lägen att göra mål men de körde fast. De som vi minst trodde skulle avgöra den matchen avgjorde på kick och straff i 93 minuten. Är så glad att ha en sån bred trupp där alla jobbar och sliter för varandra. De är just i dessa tillfällen alla kan kliva fram.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
Haha, jag älskar kebabpizza med skinka och bea. Lite udda, men jag är väldigt udda.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close