FotbollNyheter

Hallå där…Dino Becic, tränare i NK Croatia dam

Hallå där…Dino Becic, tränare i NK Croatia dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra tack. Den största förändringen har varit att arbeta hemifrån. Annars har jag och mina närmaste haft tur och klarat oss bra. Folkhälsan går alltid först, men jag ser verkligen fram emot att få komma igång med fotbollen igen och att få träffa spelarna och alla aktiva i klubben.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har inte haft några kollektiva träningar sedan oktober. Vad jag har fått höra så håller Malmö Stad planerna stängda till och med 24 januari. Spelarna håller igång individuellt.

Vilka spelartapp har ni?
– Det finns en handfull spelare som har slutat på grund av arbete, studier osv. Men annars inga spelarflykter.

Vilka nyförvärv har ni?
– De är Emilija Cindric, Josefin Rask, Malin Persson, Emel Morina, Blerina Morina, Nadja Farhadi, Amalia Mahdi, Madeleine Be, Meriem Isa Melanie Perchtold och Alishia Coleman. Alla skolade fotbollsspelare som har tillhört bra klubbar. Bland annat har Emilija under 2020 representerat Kroatiska U-17 landslaget samt Emel och Meriem har representerat Albanska U-19 och damlandslaget.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– En typ av fotboll där vi offensivt försöker att hitta numerära överlägen i spelyta för spelyta. Defensivt arbetar hela laget hårt där vi aktivt försöker att vinna boll. Utmaningen är att på kort tid spela ihop en matchtrupp. Våra nyförvärv kommer att vara ett rejält lyft för oss. Lyckas vi hålla en hög träningsnärvaro kan det bli en oerhört rolig säsong för oss. Målsättning är top 3.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har min filosofi hur jag vill att fotboll ska spelas men det är klart att själva spelidén ändras och anpassas utifrån de förutsättningar man har.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Har fått in en hel del nya spelare men vi har även fått behålla stommen från föregående säsong vilket betyder mycket för oss. Det återstår att se hur gruppen utvecklas tillsammans de första träningspassen. Vi kommer därefter välja årets lagkapten. Blir helt klart en spelare som har förmågan att leda laget utifrån lagets spelidé med fullt fokus på uppgiften på träning och match.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Känns otroligt kul och intressant. Malmö FF tar hem serien, men annars finns det en del lag som kommer att slåss om platsen därefter. Tror att nykomlingarna Veberöd och Lindeborg får en jobbig säsong tillsammans med Dalby.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Issa på frispark. Det har hänt förr har jag hört.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Inget slår en riktigt god oxfilépizza med sparris och bearnaisesås!

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close