FotbollHörby FFNyheter

Hallå där…Roger Fält, tränare i Hörby FF dam

Hallå där…Roger Fält, tränare för Hörby FFs damlag.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra och har än så länge klarat mig undan Corona. Sitter hemma och arbetar och har gjort det i snart nio månader, så klart det påverkat mig. Inget roligt alls då man är van att träffa kolleger, spelare och andra människor för trevliga samtal.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Spelarna har fått individuella träningsprogram som de har fått genomföra och redovisat samt vi har haft virtuella möte för att undiva att träffas och göra vårt i det hela.

Vilka spelarförluster har ni?
– Inga spelarförluster än så länge. Dock är Malin Berglund gravid.
 
Vilka nyförvärv har ni?
– Som det har varit nu har det varit mycket svårt att bjuda in spelare då all verksamhet har legat nere. Vi jobbar fortfarande på några spelare som gör att vi kan spetsa till truppen men inget som är klart.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Jag vill att mina spelare skall känna sig trygga i det vi gör och hur vi bedriver anfall och försvar. Vi skall använda alla lagdelar för att hitta luckor och svagheter hos våra motståndare men inte till den grad att vi tappar boll i fel situation och blir straffade. Har ett inkört spelsystem idag som funkade jättebra ifjor så att på den vägen får det bli ÄN så länge. När matcherna väl sätter igång så får jag ta beslut därifrån.

– Förväntningarna, svårt att säga. Klart att vi vill alltid vinna varje match och alltid snegla uppåt i en tabell men vi är nykomlingar och rimligtvis bör vi satsa på en mittenplats samt hålla oss kvar i div 3. Har ett mycket ungt lag och får de bara tid att växa in i kostymen så kommer det att bli bra för Hörby FF dam om några år.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Klart man har en trygghet i vissa spelsystem och vill gärna köra det men absolut, är truppen av en annan balans, då rättar jag mig i ledet och anpassar mig och ändrar system efter spelarmaterialet. Filisofin är ju en teknisk fotboll och ett försök att ha så stort bollinnehav som möjligt. Sen samtidigt, kan vi slå en lång och gå på avslut så är ju inte det heller fel.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Ser ingen anledning till att ändra, Jessica Stenlund får köra på. Hon gjorde ett bra jobb i den rollen.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Wä, Sibbhult och Hanaskog ser jag väl som favoriter. Sen är Stehag alltid svåra att möta. Sösdala och Hjärstorp ser ut att slåss om platserna neråt men här får vi också passa oss om vi inte gör jobben fullt ut.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Ja i detta läget finns det en del spelare som gärna kliver fram. Skall jag plocka en så får det bli Shpresa Seferi. Hon vänder bort motståndaren utanför straffområdet och placerar den kallt i bortre gaveln utan räckhåll för målvakten.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Jag är ganska tråkig när det gäller pizza. Det får bli en enkel Calzone med massor av ost och skinka.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close