skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Vinslövs tunga moralseger – avgjorde i slutsekunden

Efter en blytung sen höst och vinter har Vinslövs HK vaknat till liv igen.
I en rysare på Hisingen tog laget två tunga poäng efter att ha avgjort på visslan.
– Det var fantamaj en av de skönaste segrarna i min karriär, säger fyramålsskytten Elias Holmström.

Efter två raka segrar, först borta mot Tyresö och nu borta mot Torslanda finns det en berättigad fråga att ställa.
Va fan har ni gjort?
– Vi bestämde oss för att vi skulle tuffa till det på träningarna. Det som händer där speglar ju matcherna, så vi har fått ny energi. 70 procent av handboll handlar ju om det. Utan energi, känsla och flås kommer man ingenstans, säger mittsexan och försvarsklippan Elias Holmström.
Hur såg det ut under matchen?
– Båda lagen var rätt tuffa på planen. Torslanda är nog det mest fysiska lag vi mött i serien. Som vanligt fick vi en dålig start och tvingades jobba i uppförsbacke. Ändå kändes det som att vi var med hela vägen. Det var en ren och skär kämpainsats.

Ställningen var 19-16 tio minuter kvar. Då stängde Vinslövsvidundren igen bakåt.
– Torslanda slarvade en del vilket vi utnyttjade.
Holmström kvitterade med en dryg minut kvar – och sedan fick Vinslön chansen i sista anfallet. Pelle Käll lämnade in timeoutkortet med 13 sekunder kvar.
– Vi kom överens om att köra ett spel som vi såg funkade tidigare under matchen. En kantövergång där Cosmopower satsar mot mig för inspelsläge, han fick valet och valde att gå man-man på utsida två och fick straff med sig. Torslandsspelaren fick sitt tredje gula och åkte ut.
Straffar för Vinslöv tar Linus Eriksson Lilja hand om och han visade inga nerver.
– Bollen tog i ribban och jag hann tänka ”helvete”. Sedan när jag såg att den rullade in var det euforisk glädje. Det var en av de skönaste segrarna i min karriär. Jag vet inte varför, det blir väl så med krigarsegrar. Dessa båda poängen kommer att betyda mycket framöver, både i tabellen och för oss mentalt.

Hur ska du fira?
– Med lite pasta.
Vad har du för matchvikt numera? Du var så otroligt smärt i decembermatcherna?
– 102. Jag var nere på 95, sedan kom julen… Julborden är skoningslösa.

Simon Bengtsson stod hela matchen och blev matchens lirare, trots att Eriksson Lilja satte åtta kassar (flera straffar).
– Till och med Sibbe var bra. Han får min guldstjärna. Lägg gärna in en bild eller fler på honom.

Härnäst väntar AIK på hemmaplan – i Furutorpshallen igen.
– Det ska bli skönt att spela där vi tränar. Det är en lite fördel mitt i allt.
Tidigare kanske laget som ni fått möta i Kristianstad Arena bröstat upp sig i den miljön och tyckt att det varit lite fräckt. I en gympahall ute på vischan blir man kanske inte lika modig som motståndare?
– Ja, så är det nog. Man ska spela mot bönder på bönders vis och i vårat fall innebär det Furutorpshallen. Visserligen utan publik, men det är ett steg i rätt riktning ändå, avslutar Holmström.

Avslutningsvis. Beskåda Vinslövs HK:s böteskassas främsta intäktskanal: Simon ”Sållet” Bengtsson – för dagen dessutom målskytt.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2