FotbollIFK KlagshamnNyheter

Hallå där…Daniel Pode, tränare i IFK Klagshamn

Hallå där…Daniel Pode, tränare i IFK Klagshamn.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår väl så bra man kan må i dessa tider. Det är klart att hela situationen påverkar men som tur är så har jag ett arbete som inte påverkats av pandemin så just den biten är relativ normal. Men allt utanför det har varit en omställning. Saker som man tagit för givet innan pandemin kommer man uppskatta mer i framtiden.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Samma sak gäller för oss. Hann med en träning i mitten på december innan det stängdes ner och rekommendationerna ändrades igen. Nu får man försöka tänka lite utanför boxen för att aktivera killarna. Tror det är jätteviktigt att man aktiverar sitt lag oavsett ålder och nivå, annars tror jag risken är stor att vi tappar många under denna perioden, framförallt i de yngre lagen.

Vilka spelarförluster har ni?
– Det är Robin Eriksson, Ola John-Jönsson, John Eriksson, Chis Ajakapolo, Alexander Palhoto och Jonatan Rueben,

Vilka nyförvärv har ni?
– Det är Adam Golstrand, Simon Thoresson, Sebastian Lundin, Daniel Alm och Petter Gärdenfors som är uppflyttad.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong och vilken målsättning?
– Ska bygga vidare på det vi gjort de två senaste säsongerna. Vill vara ett spelförande lag med mycket energi och aggressivitet. Det är väldigt svårt att sätta en målsättning eller ha några förväntningar när man inte alls vet hur det ser ut under året och framförallt nu när förutsättningarna skiljer sig från kommun till kommun. Vissa får träna fotboll medans andra inte får det. Kommer det fortsätta efter den 25/1?

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har så klart grundtankar och idéer hur jag vill mitt lag ska spela och vilka spelartyper och personligheter som jag vill ha i mitt lag. Men har man inte förutsättningarna att spela enligt sin spelidé så får man anpassa sig efter det material som finns.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Förmodligen blir det brorsan med hans rutin, erfarenhet, ledaregenskaper och lugn.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– I stort sett omöjligt att svara på eftersom förutsättningarna kan vara så olika men tittar man på nyförvärven som gjorts så borde Staffanstorp och FC Trelleborg vara med i toppen. Tror vi får se en jämnare serie än på länge.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Då hade förmodligen Jesper Bengtsson petat in en retur. Han har en förmåga att vara på rätt plats i såna lägen.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Jag älskar ju kebab och fetaost så det får bli det.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close