FotbollGIF NikeNyheter

Hallå där…Johan Sunding, tränare för GIF Nike dam

Hallå där…Johan Sunding, tränare för GIF Nike dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra och känner att jag inte har påverkats mer än någon annan. Värst för mig är att vi inte har kunnat träna på som normalt och att det ser ut som att vi kommer att få vänta på att spela matcher igen.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har följt restriktionerna och haft ett längre uppehåll än önskat. Klubben har varit tydlig med vad som gäller och efter ett långt och konstigt år så var det kanske bäst att spelarna fick vila lite extra.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat en spelare som valde att satsa mer på skolan och som kände att hon inte fick ihop det tidsmässigt. Samt att vår assisterande tränare Ingemar valde att hoppa av inför året vilket känns väldigt tråkigt.

Vilka nyförvärv har ni?
– Samma trupp som förra året vilket känns väldigt inspirerande. Däremot har vi värvat in Emil Persson som ny assisterande tränare vilket kommer ge oss ett lyft.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Kommer fortsätta på den inslagna vägen från 2020. Har en väldigt ung trupp med mycket potential och många spelare som är skickliga med bollen. Vi kommer att jobba vidare med både de kollektiva offensiva och defensiva metoderna. Mina förväntningar för 2021 är att vi ska ha väldigt roligt år och fortsätta växa som grupp och fotbollslag. Målsättningen är att hitta ett jämnare spel där vi verkligen gör oss själva rättvisa och kan vara stolta över våra prestationer.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Det är väl en blandning av de båda. Har mina principer som jag sällan tummar på, men sedan är det viktigt att se till att alla mina spelare får en chans att spela på sina styrkor och fortsätta utvecklas individuellt.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Lydia kommer att fortsätta bära bindeln även under 2021. Hon gjorde det så pass bra förra året att det inte var något att fundera på. Vi har många spelare stöttar och hjälper laget i vått och torrt.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?        – Serien blir ungefär densamma som förra året och jag har inte någon större koll på vad våra motståndare gjort under uppehållet. Hoppas att vi kan vara med i toppen och slåss i år igen.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Det är givetvis ett kollektivt mål där alla rör bollen innan den lätt och ledigt rullas in över mållinjen.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Helt beroende på dagsformen! Championer är ett måste!

Foto:

Relaterade artiklar

Back to top button
Close