FotbollNyheter

Hallå där…Sven-Bertil Bergström, tränare Västra Karups IF

Hallå där…Sven-Bertil Bergström, tränare Västra Karups IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra och har klarat mig undan Corona så här långt. Privat påverkas jag som alla andra genom att jobba hemma och undvika socialisering. Tråkigt naturligtvis men det gäller bara att uthärda. Hoppas verkligen att vi får komma igång och träna i stor grupp så fort som möjligt.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Har legat lågt med träning sedan oktober så det blir intressant att se den fysiska statusen på spelarna nu när vi drar igång.

Vilka spelartapp har ni?
– Vi tappar två spelare. Oskar Nilsson anfallare och Jesper Larsson back. Båda lägger skorna på hyllan.

Vilka nyförvärv har ni?
– Har fyllt på med en ung målvakt, Oliver Nilsson 17 år från Hasslövs IS. Även en back/mittfältare i Emil Lundin 20 år från Kågeröd. Två unga killar som vi tror mycket på. Kanske trillar det in någon ytterligare.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vårt mål är öka tempot och ta oss genom motståndarnas lagdelar snabbare än vi gjort tidigare. Vår strävan är alltid att försöka ha kontrollen över matchen, om det sen innebär via bollinnehav eller kompakt försvarsspel återstår att se. Vi vet att det finns många bra lag i serien och vi kommer inte kunna diktera villkoren så ofta. Förväntar mig att vi måste prestera på vår maxnivå i alla matcher för att få med oss poäng, så bra är lagen i denna serie. Inga slagpåsar som jag kan se det. Målsättning har vi inte diskuterat men ett tråkigt svar är väl att förbättra oss från i fjol.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har varit i klubben i 11 år och vi har provat på i stort sett alla formationer som finns. Min spelidé har över tid byggt på att kontrollera spelet via bollinnehav. Naturligtvis är det lättare i div.5 än i div.4 där vi märke hur straffade vi blev när laget tryckte upp folk och tappade boll i fel läge. Det har vi tagit lärdom av och kommer därför ändra vårt spelsätt något. I en liten förening som Västra Karup kan man inte peka på spelartyper utan vi har vad vi har och bygger laget utifrån det.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Samma som tidigare, Magnus Lindquist med Oscar Svensson som vice. Båda är ledartyper och bra förebilder.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Ett riktigt getingbo. Borstahusen, Bjärred och Klippan känns starka utan att jag vet vad som hänt i de klubbarna under vintern.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Oscar Svensson bufflar in den efter hörna.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Inget krångel där, en god Capriciosa!

Foto: Anders Hugosson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close