FotbollNyheter

Hallå där…Caspar Pauckstadt, klubbchef och grundare av FC Bellevue

Hallå där…Caspar Pauckstadt, klubbchef och grundare av FC Bellevue.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Mår bara fint tack. Jag och familjen har lyckligtvis klarat oss undan detta hemska virus och vi hoppas nu såklart kunna hålla oss friska tills ett vaccin finns tillgängligt. Tyvärr känner jag några som nyligen drabbats illa och ber nu till gudarna att en vän till mig som just ligger nersövd snart är tillbaka hos oss.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har precis som alla andra stängt ner all verksamhet på fotbollsplanen. Men vi har den startat upp i måndags med löpträning i parkerna med de äldre åldersgrupperna. Det finns ett stort behov att träffa sina lagkompisar och röra på sig och det försöker vi tillgodose på ett så säkert och tryggt sätt som det bara går utomhus.

Vilka spelartapp har ni?
– Vi har tappat Mirvais Yousufi, mittfältare samt fyra 05-talanger som tränade och spelade med A-laget. Alla dessa talanger blev uppvaktade av elitklubbarna HIF och TFF. Det är Hani Nesajer – målvakt TFF, Marko Gavran – mittfältare HIF, Elias Stenberg – anfallare HIF och Elias Ulusoy som är  anfallare HIF.

Vilka nyförvärv har ni?
Vi har ett nytt tränarpar i Erol Bekir och Jonas Öberg som assisterande tränare. På spelarsidan har vi plockat in Mohamed Al Haish – anfallare Rosengårds FF, Oliver Kihlberg – anfallare Olympic, Damir Bekirovic – mittfältare LB07, Amin Hassan – anfallare Heleneholm, Luca de Petris – mittfältare Lilla Torg och Maxmed Omar – mittfältare Olympic.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Det ska vara underhållande och vägvinnande.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Även om vi nykomlingar i 4:an så tror jag vi kan fortsätta att hota i toppen. Är väldigt starka bakåt och har spetskvaliteter både på mittfältet och i anfall. Många spelskickliga och snabba spelare.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Vi jobbar efter principer i spelet – offensivt, defensivt och omställningar. Vi är flexibla – i 6:an gick vi upp med 3-4-3 i 5:an var det 4-3-3. Hur det blir i fyran får vi se.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Daniel Ramljak som är mittback. Daniel är FC Bellevue! Han är bara 25 år men har varit lagkapten i 5 år, alla klubbens seniorsäsonger! En förebild som trots han varje år uppvaktas av elitklubbar högre upp i seriesystemet fortsätter leda Bellevue’s talanger mot nya framgångar.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Har inte sett någon av våra motståndare i serien. Men med så många välkända Malmöklubbar i samma serie så lär det garanterat bli spännande. Det gäller att vara med från start.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Det måste bli vår lagkapten/mittback Daniel Ramljak….ha ha Han avgjorde en match förra året med en ”magisk Ibra klack” i den 90:e minuten. Målet hamnade på fotbollskanalens Instagram, med x miljoner följare.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Tonfisk och kronärtskockor.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close