skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Hallå där…Kim Johansson, tränare i Staffanstorps United

Hallå där…Kim Johansson, tränare i Staffanstorps United.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Personligen mår jag just nu bra, även om det självklart är annorlunda. Vardagen har arbetsmässigt inte påverkats så mycket då jag jobbar på en grundskola, men i övrigt är det sega dagar. Man försöker hålla sig till riktlinjerna och göra det bästa av det. Förhoppningsvis ljusnar det snart.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Staffanstorps kommun har stängt alla idrottsplatser, som enda kommun, fram till den 15e februari. Så grabbarna får köra egenträning för tillfället. Jag tog över i början av november och har ännu inte haft ett pass med laget än.

Vilka spelartapp har ni?
Vi har tappat Mohammed Abdu till Linero och Emil Thulin till Klågerup.

Vilka nyförvärv har ni?
Vi har kontrakterat Robin Fors – IFK Malmö, Pontus Gressman – Eslövs BK, Andreas Berg – Eslövs BK, Marius Jonsson Helstad – Eslövs BK, Tobias Kristensson – GIF Nike, Fabian Petersson – Bjärreds IF, Niklas Olsson – Åkarps IF som spelande assisterande tränare. Sedan har Christoffer Persson – IF Lödde blivit överskriven till oss. Dock inte säkert han spelar under året.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
Vi ska spela en attraktiv, men framförallt en effektiv fotboll. De ska gå snabbt när vi anfaller och vi ska vara ruskigt ettriga när vi försvarar. Det ska springas mycket. Förväntningarna vågar jag inte svara på nu. Man vet knappt om det blir en hel säsong, halv säsong eller ingenting alls. Så målsättning får vi också ta framöver.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag?Spelfilosofi?
– Har mina grunder och tankegångar. Sen behöver jag självklart ha spelartyperna för att klara av att spela så som jag vill. Jag lär inte överge mitt sätt, men lär självklart fixa och trixa så att jag får ut så mycket som möjligt av min trupp.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Jag har inte haft ett enda träningspass med denna trupp, så jag behöver lära känna grabbarna först innan jag tar några beslut. Viktor Welander har varit kapten under förra säsongen och skött det väldigt bra.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Division 4 sydvästra är alltid starkare än de andra div 4 serierna, och i år är inget undantag. Många duktiga lag vilket gör det nästintill omöjligt och tippa toppen/botten. Kosova värvar bra, likaså FC Trelleborg. IFK Klagshamn blev 3:a i fjor och har seriens två bästa spelare. Det finns många bra lag, inklusive oss. Bottenstriden tippar jag inte, den är lika öppen som toppstriden.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Jadu, Robin Fors står nog och myser på bakre stolpen och petar in den!

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Det varierar, men ananas är väl alla svaga för.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close