FotbollNyheter

Hallå där…Ola Nilsson, tränare i Gärsnäs AIS

Hallå där…Ola Nilsson, tränare i Gärsnäs AIS.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jo, jag mår ganska bra. Arbete hemifrån och inställda träningar mm är ju ganska tråkigt, men det viktigaste är ändå att var och en gör vad man kan för att hålla sig frisk.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har inte tränat gemensamt alls efter kvalet. Drog igång träningen i måndags med löpning i 8-mannagrupper på 3 olika ställen. I onsdags var den första gemensamma träningen. Det blir en utmaning att träna i 8-mannagrupper, men vi håller hårt på restriktionerna.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat Rafael Korowajczyk (Malmö City), Martin Gustavsson (Hammenhög), Niklas Bernhoff (IFK Simrishamn) och Jakob Larsson (Lunnarp)

Vilka nyförvärv har ni?
– Våra nya spelare är Kasper Svensson, Johan Nilsson, Anders Nilsson (alla Tomelilla IF), Hugo Ingvarsson (LIGA 06), Albin Nilsson, Anton Magnusson och Albin Linden (alla IFK Simrishamn)

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Ska fortsätta på den inslagna vägen med hög press och tidig återerövring. Spel med få tillslag och hög rörlighet. Hoppas såklart att de nya spelarna snabbt kommer in i vårt spelsätt och att alla är beredda på hårt arbete. Vår målsättning håller vi internt.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Tycker absolut att man skall anpassa formationer efter vilka spelartyper som finns i truppen. Under försäsongen och träningsmatcherna kommer jag att prova mig fram, ibland med spelare i ovana positioner. Vi får se lite hur det ser ut på träningarna.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Lagkapten har vi inte utsett än. Axel Andersson har haft bindeln några år nu och mycket talar för att han får behålla den. Han har ett stort engagemang och ger aldrig upp.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Det blir en kul serie. Många derby för oss, så vi hoppas ju att vi snart får tillbaka vår publik på matcherna. IFK Simrishamn och Tomelilla IF ska ligga i toppen av tabellen och blir lagen att slå. Svårtippat när det gäller bottenstriderna, jag tror att det blir en jämn serie.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Vi har många vinnarskallar i laget, svårt att lyfta fram någon speciell. Kanske Kristofer Mårtensson med två spelare hängandes på ryggen, rakar in den med låret.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Kebabpizza är ju gott…

Foto: Gärsnäs AIS

Relaterade artiklar

Back to top button
Close