Ariana FCFotbollNyheter

Malmöbon Saber Azizi nominerad till Guldhanden

För femte året i rad delar stiftelsen Sverige United ut stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden.

Stipendierna, som har ett totalt värde på 100 000 kronor, går till eldsjälar som genom fotbollen verkar för integration och mångfald. Vilka som får Sverige Uniteds tre stipendier offentliggörs under mars månad.

En av årets elva nominerade är Saber Azizi från Ariana FC. Saber är en ung framgångsrik fotbollsspelare som valde att kliva av spelarkarriären och istället ägna sig åt fotboll och integration i det område där han själv växte upp.

Under 2019 drev Saber på för att starta barn- och ungdomsverksamhet i Kroksbäck, ett utsatt område som varit utan sådan verksamhet under nästan 10 år och samtidigt har fått ta emot många nyanlända. I samarbete med Rädda Barnen lyckades Saber samla över 120 barn till Ariana FC: s ungdomsverksamhet på mindre än tre månader.

Saber har även startat ett lag för nyanlända. Han vill ge ungdomarna en chans att röra på sig och komma in i en gemenskap. Hans egen erfarenhet av fotbollens och föreningslivets betydelse för att komma in i samhället på ett bra sätt betyder mycket för hans engagemang.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close