Nyheter

FCH tog kämparseger i sexpoängsmatch

FC Helsingborg lyfte ordentligt i den jämna tabellen efter seger i sexpoängsmatchen mot IBK Dalen.
– Jag skiter i om andra lag tycker att det är tråkigt att möta oss. Vi älskar att kriga och svarade för en stark laginsats idag, säger kapten Jonathan Nilsson efter 6-4 (1-1, 3-3, 2-0) mot Umeålaget.

Dalen är stabila i uppställt spel och för ofta matcherna. De pressar högt upp och gör det svårt för matcherna.
FCH är ett helt annat sorts innebandylag, på sätt och vis det motsatta, och det blev ett stormigt, rivigt och spännande slag när de båda lagen möttes i Helsingborgs Arena.

Gästerna inledde målskittet genom prickskytte av Genarpsbördige Christoffer Andersson. Laget hade mycket väl kunnat leda med mer i slutet av perioden, men istället fick FCH en chans att kliva in i matchen. Linus Malmström fick chansen på straff, och då vet ni hur det brukar gå. En höftfint och sedan en vridning med handleden och det var 1-1.
– Ibland går man på feeling, ibland planerar man mer inför en straff. Denna gång visste vad jag skulle göra redan innan straffen.
Varför är du så bra på just straffar?
– Det handlar väl om att man stått och nött själv efter hundratals träningar…

Malmström var dock inte färdig.
Efter bara en minut i andra perioden snärtade han in 2-1. Och det blev en riktig vilda western-period. Dalen kvitterade tre gånger om och inför slutakten kändes det väldigt öppet.
Världens bästa målvakt, Edling i FCH-kassen stängde dock igen och sedan Gustav Svensson prickat in 5-4 från ganska långt håll så kunde hemmalaget göra det de är bästa på; försvara sig och täcka skott.
Dalen jagade och jagade och fick även ett PP med fyra minuter kvar. Edling & Co redde dock ut stormen och när gästerna tog till sista livlinan i form av att ta ut målvakten kunde Jonathan Nilsson döda fighten med 6-4.
– En riktigt skön seger där alla kämpa för varandra och vi gör det vi är bra på. Dessutom var det skönt att ta den här segern på hemmaplan där vi inte kunnat leverera så bra resultat tidigare. Oklart varför.
Hur firar du ikväll?
– Genom att åka till Ängelholm och äta middag hemma hos Edling. Han är vass i köket, sa Nilsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close