FotbollNyheter

Hallå där…Lars Olsson, tränare i Dalby GIF

Hallå där…Lars Olsson, tränare i Dalby GIF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra och precis som för alla andra så får man anpassa livet och följa de rekommendationer som finns. För mig personligen så innebär det främst att jag jobbar hemifrån och såklart att man saknar fotbollen och andra aktiviter som var självklara tidigare.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Har haft uppehåll från alla gemensamma träningar sedan oktober men startade upp igen efter helgerna enligt de riktlinjer som gäller. Under uppehållet har spelarna själva haft ansvar för att hålla igång på egen hand.

Vilka spelartapp har ni?
– Det kan möjligtvis bli någon till, men de som är klara för andra klubbar just nu är Filip Torstensson (LB07) och Anton Jensen (Gårdstånga/Flyinge).

Vilka nyförvärv har ni?
– Har några spelare som provtränar med oss men ännu ingen som är klar ännu.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi tränare (Leif Engqvist och jag) vill att laget spelar en fotboll med ett bra passningsspel och mycket rörelse där alla lagdelar är delaktiga i spelet. Dessutom, finns det läge ska vi inte tveka att anfalla genom snabba omställningar. Våra förväntningar inför året är att vara ett stabilt div 4-lag och kan vi vara med att slåss i toppen som förra året så är det en bonus.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Som tränare har man ju alltid en grundfilosofi men denna behöver man anpassa till det spelarmaterial man har i laget. Så svaret på frågan är en kombination av båda.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Det är inte bestämt ännu men det blir nog samma lagkapten som förra året, Axel Rosberg. Axel är ett föredöme med sin inställning på träningar och matcher vilket även gäller för hur han beter sig utanför planen.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Vi är det enda laget från Malmö/Lundområdet så det blir såklart en hel del ganska långa resor till bortamatcherna för oss. Men annars så ser vi fram emot att förhoppningsvis få spela en hel serie i år och dessutom möta flera lag som vi inte spelat mot tidigare. Förra året hade jag helt fel så jag vågar knappt gissa i år.
Men måste jag säga något så tror jag Tomelilla, Simrishamn och Lunnarp kommer att vara med i toppen. Med lite flyt så hoppas jag såklart att även vi kan vara med där uppe och slåss. Vem som kommer att slåss om nytt kontrakt vill jag inte gissa på.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Har flera spelare som kan utmana och gå förbi sin motståndare och sedan avsluta och det tro jag är det som händer. Antingen går den direkt i mål eller så petar vi in en eventuell retur och det är mycket möjligt att det är en pigg avbytare som avgör.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Äter gärna en pizza med mozarella och parmaskinka men det går även bra med skinka, salami och räkor.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close