FotbollNyheter

Johan Svensson i IFK Rössjöholm: ”I år siktar vi på att flytta fram positionerna ytterligare”

Hallå där…Johan Svensson, tränare i IFK Rössjöholm.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra och det är klart att vardagen har påverkats av detta. Har ett arbete inom skolan som fortlöper som vanligt. Privat har det så klart blivit mycket grillning under hösten och begränsat umgänge.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Då inte vi har någon ungdomsverksamhet att ta hänsyn till i föreningen så har det varit ganska enkla beslut att fatta. I samförstånd med styrelse och ledarstab har vi legat ganska lågt. Vi ska ha ett uppstartsmöte nästa vecka och sätta ramarna. Vi kommer köra igång lite individuellt sen får vi se vart restriktionerna ta oss inom närmsta framtiden.

Vilka spelartapp har ni?
– På förlustkontot har vi Oskar Eliasson & Jess Olsen Perstorp/Bälinge IK, Yakup Osman (tränare FC Örkelljunga) och  Axel Hansen (tränare IF Salamis)

Vilka nyförvärv har ni?
– Dom nya är Marcus Bergholtz (Lindome GIF), Johan Nilsson & Edward Simberg Strövelstorps GIF, Jonathan Paulsson & Jon Larsson Karlsson (Skånes Fagerhults IF) och  Peter Björnsson Hyltebruks IF.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Vi vill utveckla vårt egna spel med boll, bli ett bolltryggt lag som ska kunna spela en trevlig anfallsinriktad fotboll. Utveckla det kollektiva och individuella spelet både i anfall och försvar.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Först och främst att vi ska få spela fotboll och få en så normal och riktig säsong som möjligt. Vi var nykomlingar ifjol och gjorde då en stabil säsong. I år siktar vi på att flytta fram positionerna ytterligare och att få kunna titta uppåt istället för nedåt. Längre fram än så är vi inte idag.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Truppen är ju ditt redskap, så spela en fotboll eller ha en filosofi som inte passar överens med kvalitén i laget brukar inte genera något bra i slutändan. Självklart har man sina principer och grunder som man inte vill förändra, men att vara öppensinnad tror jag är nödvändigt för att nå framgång.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Mattias Wittsell har varit kapten senaste åren och kommer fortsätta bära bindeln. Han har ett gigantiskt IFK-hjärta och har många fina egenskaper som en kapten bör besitta.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Efter ett år i skogarna är vi nu tillbaka i nordvästra serien igen, kul! Bjuvstorp har värvat friskt och bör satsa högt, Båstad och Eket kvalade uppåt ifjol, förväntar mig att dessa två lag kommer tampas där uppe.
I botten, hmmm… alltid svårt så här tidigt. Klassiskt att placera nykomlingarna där. Men jag tror Munka-Ljungby och Förslöv får svårt, men en lite risig start så tror jag att Kullavägen kommer bli indraget i bottenstriden.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter
– Hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt? Då dyker vår super tank Tobias Karlsson upp och nickar in 3-2, trots att han har två spelare som hänger runt honom.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Haha, en go Mexicana med köttfärs, vitlök och jalapeno. Avnjutes tillsammans med en god öl!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close