FotbollNyheter

Mahsum Kartal tränare i Södra Sandby IF: ”Är det en sån dag så vill jag ha allting”

Hallå där…Mahsum Kartal, tränare i Södra Sandby IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra. Har haft en annorlunda ledighet under jul och nyår, det märks ju verkligen att hela samhället drabbas negativt av pandemin och hoppas verkligen att framstegen som gjorts underlättar livet och vi kan återgå till den ”normala” inom kort.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
Precis som många andra föreningar har vi inte kunnat bedriva gemensam verksamhet alls. Detta är såklart väldigt tråkigt eftersom en viktig del i ett lagidrott är just den sociala gemenskapen. Killarna har fått ett träningsschema som de följt individuellt för att vi ska vara förberedda när vi väl får eller kan träna gemensamt igen. Kommer med start i idag tisdag börja träna gemensamt igen. Följer direktiven som finns och dela upp spelarna i grupper om åtta personer. Min förhoppning är att vi ska kunna bedriva givande träningar trots begränsningarna som nu finns.

Vilka spelartapp har ni?
– Har en bra trupp på ca 25-30 spelare. Har haft väldigt få spelartapp från förra säsongen och där är några intressanta spelare utifrån som hört av sig och vill provträna med oss. Från ungdomsleden får upp ett antal spelare födda 01, vilket ska blir roligt att följa.

Vilka nyförvärv har ni?
– Det är Dennis Jurs, tidigare Sandbyspelare som valt att återvända till laget. Har inte haft möjligheten att göra klart med andra spelare som visat intresse. De som visat intresse för laget kommer få delta i våra gemensamma träningar, kommer därefter titta på vilka som vill fortsätta och som vi tror kan bidra.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Vill att vi ska fortsätta spela en snabb, teknisk och passningsorienterad fotboll även i fortsättningen. Har gjort det väldigt bra och jag tillsammans med laget kommer jobba för att vi utvecklar och blir änne bättre i vårt spelsätt.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Ser fram emot kommande säsong. Målsättningen är att laget jobbar efter vår uppbyggda spelidé och att spelarna får en träningsmiljö där de utvecklas och bli ännu bättre fotbollsspelare, både individuellt men också kollektivt som ett lag.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har en grundtanke om hur fotboll ska spelas, en fast spelidé. Sen är det många olika faktorer som spelar roll hur vi ska utföra en enskild match eller matchdel. Södra Sandby IF är en fin förening med många ungdomslag. Varje säsong kommer det upp ungdomar som är sugna på utvecklig och ta en plats i A-truppen. Jag tillsammans med laget vill skapa harmoni kring laget där alla känner sig välkomna vilket förhoppningsvis leder till laget utvecklas i rätt riktning.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Laget har haft Jonathan Borg som kapten de senaste säsongerna. Han är en utmärkt kapten och en förebild för många i laget. Har många erfarna och rutinerade spelare som kan ta sig ann kaptensrollen i Jonathans frånvaro.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Precis som alla andra säsonger kommer det bli svårt att ta poäng oavsett vilket lag i serien vi ställs mot. Ser årets serie med ödmjukhet och spänning. Har inte så bra koll på de andra lagen men det kommer bli kul med ett lokalderby i form av Linero IF.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Jag vet inte riktigt vilken typ det skulle kunna vara men kanske en med pigga ben som byttes in i 89 minuten.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Är det en sån dag så vill jag ha allting på!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close