Nyheter

Klart: Lindqvist till Ikast Herning

Herning Ikast Håndbold.
Där har ni Emma Lindqvist nästa klubbadress efter avslutad säsong.
– Jag har haft flera fantastiska år i Höör, men nu är det läge att prova någonting nytt, säger ”Linkan”.

Emma Lindqvist handplockades av Ola Månsson och Lasse Eklöv 2016 och var delaktig i det lag som tog klubbens hittills enda SM-guld 2017.
Nu är hon sjunde spelaren som under Ola Månssons ledning går till proffsspel utomlands.
– Nästan alla spelare som vi släppt vidare ut i Europa har gått till klubbar som spelar i Champions League eller European League. Det är ett kvitto på att det vi gör i Höör är bra och att spelare hos oss först kan etablera sig i ett topplag i SHE och sedan ta steget till att bli en viktig pjäs i landslaget och proffslivet.
– Jag tycker att Emma Lindqvist gjort ett klokt val av klubb vid rätt tidpunkt och är övertygad om att hon kommer att gå en strålande framtid till mötes.

Emma Lindqvist:
– Hering Ikast var den klubben jag fick bäst intryck av, trots att jag inte kunde besöka den på plats. De satsar på Europacupspel och vill vinna mark i den danska ligan.
I landslaget har du spelat högernia. I H65 Höör främst mittnia. Hur blir det i Danmark?
– Jag vill spela på ”rätt” position, det vill säga centralt som playmaker. Herning Ikasts tränare Kasper Christensen har sagt att han ser mig som mittnia, men också att jag nog ska kunna lösa flera roller.
– En annan anledning till att jag valde denna klubben var för att jag tror att det passar mig sportsligt. Det finns en skandinavisk mix och det är ett ganska ungt lag som vägs upp av Stine Skogrand och Sarah Iversen har stora platser i sina respektive landslag (Norge respektive Danmark)

I Herning spelar sedan tidigare landslagskollegan Jessica Ryde och nästa säsong kommer även LUGI:s Tyra Axnér att representera den danska klubben.
– Jag har flera väldigt bra år i Höör. Men jag vill ha en ny utmaning och testa på just utlandet. Nu när det fått landa hos mig känns det väldigt bra,
Vilka är dina bästa minnen från Höör?
– SM-finalen 2017 och alla Europacupmatcher som svetsat samman laget. Man har trivts på varje träning och utvecklats som spelare och människa. Det har varit en fantastisk tid och jag ser fram emot att avsluta den på bästa sätt nu under våren, avslutar Emma Lindqvist.

Foto:
Christoffer ”Luggen” Borg-Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close