Nyheter

Andreas Murbeck tillbaka i Landskrona BoIS

Landskrona BoIS har plockat in mittbacken Andreas Murbeck från Ljungskile.
Den tidigare BoIS-såpelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med ”randigt”.

Nyheten kommuniceras ut på klubbens hemsida. Det kom dock inte som någon chock, eftersom spelaren ifråga setts provträna med klubben sedan en tid tillbaka.
Furulundsonen Murbeck tillhörde BoIS Akademi under tonåren. Därefter gick flyttlasset till andra sidan Öresund, närmare bestämt Midtjylland, för en plats i deras verksamhet. Försvararen fortsatte sedan i danska Skive innan han återigen vände över till svensk fotboll.
Nästa klubbadress, som också är den senaste, blev Ljungskile SK. Det började bra för både Andreas och LSK som vann division 1 södra under 2019 och därmed säkrade en plats i Superettan.
Sejouren i landets näst högsta serie blev dock kortvarig och efter 30 spelade omgångar slutade laget från Västra Götaland på den mindre smickrande jumboplatsen.

Samtliga spelare i Landskrona BoIS är födda och uppvuxna i Skåne vilket måste vara smått unikt.

Tränare Billy Magnusson:
– Vi får in en kille som varit i akademin sedan tidigare och som också har erfarenhet från den nivån vi nu befinner oss på. Han passar oss både på och utanför plan. Vi har eftersökt en konkurrenssituation bland mittbackarna och den är vi nu belåtna med.
– Vidare är Andreas en fysisk spelare som är duktig i duell- och huvudspelet. Dessutom har han ledaregenskaper som uppskattas väldigt mycket. Han är trygg med att ha mycket boll, vågar driva fram och har en bra passningsfot. Han vågar skära linjer och det är en viktig komponent i vårt sätt att spela fotboll.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close