FotbollMalmö FFNyheter

Fredrik Jahnfors i MFF dam: ”Har en jättestark trupp och siktar på att vinna serien”

Hallå där…Fredrik Jahnfors, tränare i Malmö FF dam.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Tack, jag mår bra. Min vardag påverkas på samma sätt som de flesta andra, med betydligt mindre socialt umgänge och anpassningar på arbetsplatsen. Dessutom avsaknaden av fotbollen förstås.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Som det ser ut just nu kommer vi att få lov att börja träna fotboll, anpassat, den 25 januari. Under perioden som har varit har spelarna kört fysträning, i form av kondition och styrka, på egen hand. Vi har förmånen av att ha väldigt duktiga fystränare i klubben och de har tagit fram anpassade och stegrande program som spelarna har följt och följer. Vi har också haft en del mental träning på distans tillsammans med vår idrottspsykolog.

Vilka spelartapp har ni?
– Den enda spelaren som lämnar är målvakten Helena Ivarsson, som avslutar sin aktiva karriär. Hon kommer istället att bli en del av tränarstaben.

Vilka nyförvärv har ni?
Våra nya spelare är Ida Lyberg (Borgeby FK), Vera Ejlertsson, målvakt (Borgeby FK) och Amanda Kander (Djurgårdens IF)

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Snabb, intensiv fotboll med bra passningsspel, många kombinationer och hög press. Vi ser mycket fram emot den kommande säsongen och har som resultatmässig målsättning att gå upp i division 2 och att prestera väl i DM.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Vår trupp består av väldigt intelligenta, spelskickliga och löpstarka spelare och är väl anpassad till sättet vi vill spela fotboll, enligt föregående fråga. Om det inte hade varit så hade vi anpassat spelidén utifrån truppens styrkor. Ord som beskriver vår filosofi: spelförande, underhållande, effektiva, intensiva.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Cornelia Lindgren, liksom förra säsongen. Cornelia har hög integritet och ett väldigt stort förtroende både hos spelargruppen och tränarstaben. På planen är hon extremt laglojal och gör alltid allting utifrån lagets bästa.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– IFK Trelleborg kommer från division 2 och vill säkert upp igen, även Hyllie IK spelade division 2-fotboll förra säsongen. Husie IF var obesegrade 2020 och har intressanta spelare. Lunds BK presterade också bra förra året och har nu fått tränare och spelarförvärv från Borgeby FK. Vi själva har en jättestark trupp och siktar på att vinna serien. I nuläget har jag inte tillräckligt bra koll för att uttala mig om bottenstriden.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Någon av våra killers i straffområdet, tex Caroline Williamsdotter eller Emelie Erlandsson.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Jag äter sällan pizza men får svara kebab och stark sås.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close