Nyheter

Eslövs IK tog tredje raka – ”Bådar gott för framtiden”

Eslövs IK tog en tung bortaseger mot AIK under lördagen.
27-29 (12-14) slutade matchen och det innebär att handbollens rapsdrottningar tar sats uppåt i tabellen. Segern var den tredje i följd för EIK.

Inledningen på säsongen har varit knackig för Eslöv, samtidigt som AIK har varit en positiv överraskning.
Men det var ingen stilla seglats för att få de två poängen i hamn. De första tio minuterna gick anfallsspelet i stå och AIK styrde matchen. Då beordrade coach Lasse Eklöv ut det 7-6-spel som EIK visade sig behärska så väl, ett av få lag i landets två hösta serier som faktist nyttjar det relativt regelbundet.
– Med Filippa Saranbrant som playmaker har vi förutsättningar för att kunna spela 7-6. Det går inte om man inte har rätt spelare för det, då blir man istället hårt straffad. Men hon gör kloka val hela tiden, vi kom till många bra avslut och var bra med hemåt direkt.
– När vi väl fått upp farten på anfallsspelet fungerade försvaret bra och dessutom levererade verkligen Nora Rasmusson i mål, säger Eklöv.

Tvåmålsledningen i paus höll hela vägen in i mål, även om AIK hade sina möjligheter att kliva in i matchen.
Skånskorna höll sig kalla i slutminuterna och tog två blytunga poäng.
– Vi tar med oss mycket positivt från där här matchen. Louise Bredhe på vänster sex-positionen startade sin första match för säsongen och gjorde en riktigt bra insats med flera viktiga mål. Magdalena Lückander tar för sig allt mer och svarade tillsammans med Ebba Kristiansson på mittsex för heroiska insatser åt båda håll – vilket bådar gott för framtiden.
Den tidigare kantvesslan Lina Wessberg används numera mest på nio meter och fungerar allt bättre ihop med Emma Jönsson, som ju i veckan blev klar för H65 Höör.
– Tillsammans med Filippa på nio meter öste de in mål. Jag är jättenöjd med hur de fungerar tillsamman.
Vem får dagens guldstjärna?
– Ebba Wallenberg. Hon är enligt mig bäst i serien. Hon levererade både framåt och bakåt matchen igenom.

Nästa helg väntar en ännu tuffar uppgift. Då kommer Aranäs, som är på jakt efter seriesegern, på besök i Mellanskånes Balkan.
– Jag tycker att hela truppen tagit ett steg framåt. Vi har bara spelat tio av 22 matcher i serien och jag hoppas naturligtvis att vi ska bli ett lag på ”rätt” sida av tabellen under våren, säger Eklöv.

Foto: Christoffer ”Luggen” Borg-Mattisson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close