skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTomelilla IF

Magnus Högström i Tomelilla IF: ”En cykelspark rakt upp i nättaket”

Hallå där…Magnus Högström, tränare i Tomelilla IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
Jag mår bra och har inget att klaga på..

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi körde ett par pass efter restriktionerna släppt den 13 december. Därefter har vi haft julledigt och drog igång den officiella träningen för 2021 lördag den 9 januari. Absolut kan vi träna kollektivt trots pågående pandemi. Det blir ännu mer planering för att hålla sig till de nya restriktioner men det finns ingen anledning att ställa in träningar. Det finns mycket att göra i grupper om åtta personer.

Hur har er frimånad sett ut?
Det har varit en märklig frimånad precis som för alla andra klubbar, men vi är mycket nöjda med hur årets frimånad artade sig för oss. En del spelare har lämnat och nio spelare har tillkommit till vår trupp som inte var med 2020. Det har även blivit förändringar i ledarstaben. Spelarna vi tagit in är ambitiösa och träningsvilliga pågar och det ska bli intressant att följa deras utveckling. Det är Joakim Persson comeback, Jacob Dufvander (fd Lindqvist) comeback, Jesper Jönsson Janstorps AIF,  Hugo Olsson Gärsnäs, Eros Gerbavci Köpingebro, Filip Svensson Brösarps IF, Max Jansson IFK Simrishamn, Amadeus Persson och Edvin Åstrand. Sedan har vi en spelare till på gång som kommer presenteras inom det närmaste. På ledarfronten har vi fått in en ny målvaktstränare vid namn Dennis Christersson.

– Spelare som lämnat är tvillingarna Nilsson som tar klivet tillbaka till sin moderklubb Gärsnäs. Oliver Berglund Skivarp, Olof Nilsson Sövestad, André Wihborg Sjöbo, Kasper Svensson Gärsnäs, Kevin Ketteridge Skivarp och Wahlfrid Nilsson Ystad IF.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Försvarsmässigt vill jag se en aggressiv press när vi väl bestämmer oss för att erövra bollen samt att vår direkta återerövringen blir bättre under 2021. Anfallsmässigt så vill jag skapa ett högt bolltempo där vi metodiskt arbetar med vår speluppbyggnad för att sedan komma till avslut.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong?
– Mina förväntningar på 2021 är att vi får en dubbelserie så det blir ett normalt fotbollsår samt att vi får börja med träningsmatcher under försäsongen igen.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Där finns alltid en grund och kärna i min fotbollsfilosofi. Sedan utvecklas den under året tillsammans med spelarna.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Vi får träna några veckor till innan jag utser årets lagkapten.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Österlenfyran blir många derby och förhoppningsvis mycket publik. Storfavorit är IFK Simrishamn, bra värvningar och ett tydlig uttalande att de ska upp i trean till 2022. Gärsnäs kommer också ligga i toppen med sina värvningar.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Då flyttar jag upp vår målvakt Filip Malmqvist på hörna. En cykelspark rakt upp i nättaket.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Det får bli rucolasallad.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close