Nyheter

Säker H65-seger – trots gnissel i maskineriet

En dag på jobbet.
H65 Höör tog sina två poäng utan att för den skull övertyga.
– Idag vann vi tack vare vår ryggrad, det inarbetade försvarsspelet och det stabila målvaktsspelet, säger Ola Månsson efter 26-20 (13-12) mot VästeråsIrsta.

Trots hela 13 (!) tekniska fel i första halvlek från H65:s sida kunde laget gå till pausvila med 13-12. Delvis tack vare Gry Bergdahls målvaktsspel (56 procent).
Det såg bra ut under de första 20 minuterna. Emma Lindqvist forcerade in 9-4 och allt var frid och fröjd. Kort därefter började spelet att hacka. Någon hade smugit in socker i tanken och i slutminuten kunde gästerna på bara 30 sekunder göra två snabba mål under en period där det taktiskt sett fanns förbättringspotential.
Vad hände egentligen?
– Våra spelare är inte bättre än så på att passa bollen helt enkelt.
Jo, det är de väl?
– Inte den här gången. Det var enkla misstag hela tiden. Det spelade ingen roll vilket spel vi satte upp, det går inte att göra mål när man passar motståndarna hela tiden. Det var mer så att vi spelade ängsligt än snabbt, grymtade tränare Ola Månsson.

Västerås fick hur som helst energi och var med i matchen på ett nytt sätt.
I andra halvlek hängde gästerna från Västmanland med fint i målprotokollet fram till kvarten kvar.
Ungefär den tidpunkt då motståndarlagen brukar kippa lite efter andan samtidigt som H65 fortsätter att mala på i samma tempo, eller rentav högre.
17-16 blev till 26-18. På drygt tio minuter gjorde H65 9-2 och det var i sig en liten styrkedemonstration. Inte minst försvarsspelet satt då.
– I andra halvlek gjorde Västerås i sin tur en massa tekniska fel. Det kunde vi utnyttja genom att göra kontringar. Tekniska fel för med sig ett antal saker. Det sprider osäkerhet hos det lag som utför dem, samtidigt som motståndarna får positiv energi och kan göra enkla kontringsmål.
Du har den senaste tiden provat att använda Emma Rask som mittnia när det går emot, så även idag?
– Hon är en bra passningsspelare och gör det enkla. Emma är det bästa alternativet ibland. Som lagkapten och med sin rutin sprider hon ett lugn.
Hur ser du på att H65 återigen avgjorde under slutkvarten?
– Målmässigt var det så idag, men det såg ändå segt ut. Jag får ta mig en bit av det. Segheten alltså – inte felpassarna…. Just nu är vi i en tung träningsperiod.
Är du orolig för formen?
– Fysiskt sett är det inga problem att pricka formen framöver, SM-finalen spelas i maj. Det är då vi ska vara som bäst.
Vem lyfter du fram idag?
– Gry Berghdal i mål samt det kollektiva försvarsspelet. Ryggraden finns kvar i laget och det var den vi vann med idag.

Höörs nästa handbollsexpert, Emma Lindqvist, korades till matchens främsta aktör. Försvarsmatadoren svarade för fem mål framåt och vann sina dueller med sammanlagt 84-0.
Isabelle Andersson blev ännu en gång främsta målskytt, i övrigt var målproduktionen jämnt fördelad över laget.
Segern innebar att H65 Höör är fortsatt i serieledningsposition, sex mål bättre än Skuru som igår besegrade LUGI i Lund.
Nästa match spelad den 30 januari klockan 15 i Kungälv. Matchen sänds på C More.

Foto: Christoffer ”Luggen” Borg-Mattisson.

Alla fenomenala bilder från matchen går för övrigt att njuta av här.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close