FotbollNyheter

Eremal Zejnullahu: ”Åkarps IF egna monster, Lukas ”Lukaku” Nihlstorp”

Hallå där…Eremal Zejnullahu, tränare i Åkarps IF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra tack. Man får anpassa sig efter samhället och den största förändringen privat är väl att man för det mesta jobbar hemifrån.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har precis som de flesta haft ett långt uppehåll från oktober till januari där vi drog igång den 11:e januari och har kört på sedan dess. Klubben har skött dialogen på ett bra sätt och vi har följt detta med anpassning till riktlinjer som gäller.

Vilka spelartapp har ni?
– Vi har tappat Niklas Olsson, Oliver Fredriksson, Carl Svensson, Jens Jeppsson, Isac Jenfjord Särlöv och Lawa Ahmad.

Vilka nyförvärv har ni?
– På pluskontot är det Mattias Jönsson (IFK Hässleholm), Jonathan Roos & Simon Råstedt (LB07) samt Patrik Pavlovic (BK Höllviken).

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Vill fortsätta på den inslagna vägen från föregående säsong. Ett organiserat försvarsspel samt tydliga riktlinjer i anfallsspelet. Inför kommande säsong vill vi utveckla vårt eget spel med boll.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Först och främst att vi spelar en vanlig serie som tidigare år. Vi är nykomlingar och en rimlig målsättning är att stanna kvar. Man ska komma ihåg att det är första gången på nio år som vi spelar i div 3. Vi kommer att gå in för att vinna varje match och jag är övertygad om att vi kommer ställa till det för många lag.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Jag anser att man behöver ha en kombination av bägge. Har en grundtanke kring hur jag vill att mitt lag ska spela både defensivt och offensivt men det krävs att man har materialet till det. Det beror även på om vi får spela träningsmatcher och om det blir en enkel serie. Många av spelarna har varit i föreningen en längre period och vet hur vi vill spela vilket underlättar för nya att snabbt komma in. Min spelfilosofi handlar om att vinna matcher genom att vara det mest flexibla laget.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Andre Johansson kommer leda laget nästa år igen. Åkarp är hans moderklubb, han har rutin, får med sig gruppen på ett bra sätt men framförallt för att han är en duktig fotbollsspelare.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– En väldigt rolig och tuff serie med nykomlingar som spelar fin fotboll samt flera lag som varit på denna nivån ett bra tag. Jag tror att IFK Trelleborg eller Vellinge lär slåss om segern samt en tajt och oviss bottenstrid.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Åkarps egna monster, Lukas ”Lukaku” Nihlstorp nickar in en boll på en hörna.

Viktigast av allt. V1ad har du på din pizza?
– Kebab och blandat sås!

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close