skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHusie IFNyheter

Hallå där…Mathias Johansson, tränare Husie IF dam

Hallå där…Mathias Johansson, tränare Husie IF dam

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag och personerna i min närhet har lyckligtvis hållit oss friska. Restriktioner privat och på jobbet men jag kan inte säga att jag påverkats mer än någon annan.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Det har varit som för alla andra klubbar. Restriktionerna har hindrat oss från att träna ihop så spelarna har fått hålla igång på egen hand. I dagsläget har vi inte tillgång till konstgräset förrän 26/1 men nu får vi i alla fall träffas.
I väntan på att konstgräset ska öppnas så spenderar vi en del tid på bl.a. Bulltofta motionscenter.

Vilka spelartapp har ni?
– Vi har tappat Madelen Meyer, Majken Wetterling och Nellie Zielinski.

Vilka nyförvärv har ni?
– Eftersom restriktionerna hindrade spelare från att provträna med oss under frimånaden så är inga nya spelare klara just idag. Men det finns intressanta spelare som kommer provträna med oss så fort konstgräset är tillgängligt och förhoppningsvis knyter vi till oss någon av dessa.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi vill fortsätta med att vara trygga när vi har bollen. Förra året hade vi ett stort bollinnehav i merparten av matcherna i serien men det blev inte alltid så effektivt. 2021 kommer vi jobba mycket med att sätta högre fart på bollen och bli mer effektiva. Någon målsättning är inte spikad ännu. Dels för att vi knappt börjat träna men också för att vi behöver veta mer om hur förutsättningarna ser ut. Tänker då främst på hur truppen ser ut och när vi kan börja spela matcher igen. Men vi slutade som trea förra året och vill inte bli sämre 2021. Det kommer nog som vanligt vara många lag i serien som siktar högt så det krävs att saker i spelet kommer på plats.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Vad för spelartyper som finns i truppen är absolut en faktor för vilket arbetssätt vi bestämmer oss för. Sen finns det principer i spelet som vi tar med oss oavsett val.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Det blir Lina Langebro som även 2021 kommer bära lagkaptensbindeln.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Det ser på förhand ut som en tuffare serie än förra året. Malmö FF verkar ha ett bra lag så dom får ta på sig rollen som favoriter. Platserna därefter kan det nog bli en hård kamp om och givetvis hoppas vi vara med där uppe. På frågan om vem som kommer slåss i botten passar jag eftersom jag inte vet vad som hänt i andras trupper.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Det finns gott om matchvinnare i Husie IF. Vi drar till med Irma Djulovic som har en förmåga att hitta ytan där bollen hamnar.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Så länge det inte finns tonfisk på pizzan funkar det mesta.

Foto: Mats Borg

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close