FotbollNyheterStehags AIF

Henrik Månsson tränare Stehags AIF: ”Så klart vill vi tillhöra toppen”

Hallå där…Henrik Månsson, tränare Stehags AIF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag och min familj mår bra. Både jag och min sambo jobbar på distans för tillfället och har mindre socialt umgänge än vanligt, men nu har man tyvärr nästan kommit till den punkten att detta känns normalt.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Normalt sett har man ju cirka en månads träning efter säsongen, men där valde vi att inte träna alls. Nu är vi igång två gånger i veckan sedan den 16 januari. Vi är många på träningarna och delar in oss i tre olika träningsgrupper.

Vilka spelartapp har ni?
– Spelare som lämnat är Simon Olofsson till Höör och vår målvakt Emil Persson lägger handskarna på hyllan, men kommer fortsätta i klubben som målvaktstränare.

Vilka nyförvärv har ni?
– Vi har fått in Maher Eltahan och Malësor Mezini från Snogeröd. Albin Qazimi, Johannes Sjöndin, Andreas Nilsson och Oskar Möller gör comeback efter uppehåll. Vi har dessutom lyft upp ett antal talangfulla juniorer från de egna leden; Sebastian Juhlin, Pontus Andersson, Christoffer Öberg, Benjamin Ermeryd-Tancred, Philip Widell och Elias Nilsson. Vi har några spelare till under luppen så vi får se om vi kan stärka truppen ytterligare.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– Vi vill spela en passningsorienterad fotboll med mycket bollinnehav över hela planen. Kommer att jobba med aggressiv återerövringspress men det är också viktigt att kunna ha tålamod i försvarsspelet mot andra spelskickliga lag.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Det är en rolig serie med många lag i närheten som vi har haft i serien under många år. Känner varandra ganska väl. Men det finns också nya lag som vi inte har någon koll på i dagsläget vilket blir spännande. Hoppas bara att serien kan komma igång i april som planerat. Har inte jobbat fram någon målsättning än då vi inte är säkra på när allt börjar och om vi får spela DM. Men så klart vill vi tillhöra toppen i serien. Det tror jag alla spelare håller med mig om.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är dutränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Det är klart man måste anpassa sig efter truppen och se vilka styrkor och eventuella svagheter vi har. Tycker också det är viktigt att ha hyfsad koll på motståndet av samma anledning. Sedan är vi ett lag som vill föra matcherna, dominera bollinnehavet, skapa mycket målchanser och kunna både punktera matcherna och kunna försvara en 1-0 ledning i 89 minuter.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Det är inte klart än. Vi i ledarstaben har våra tankar men alla ska få chansen att visa sina ledaregenskaper på träningarna innan vi bestämmer oss definitivt.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Än så länge har vi inte bra koll på de andra lagen i serien. Men vi är övertygade om att vi i Stehag kommer att vara med i den absoluta toppstriden. Där kommer säkerligen också Teckomatorp, Dösjöbro och Glumslöv befinna sig. Vill inte spekulera i vilka lag som kommer hamna i botten, men vi ska inte vara där i alla fall.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Vi har flera spelare som gärna avgör matcher sent, men Jonathan Pagmert är en spelare som har instinkten att gå på mål och smälla in den i bortre burgaveln på stopptid.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Det mesta passar på pizzan, men jag lägger gärna på ananas om det inte finns med i originalet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close