Tennis

Rinaldo Persson tog årets första vintertourtitel

Kajsa Rinaldo Persson tog årets första vintertourtitel på söndagen när hon vann Lustgården Fastigheter Vintertour i Jönköping. I en jämn final besegrade hon Julita Saner, Upsala TK, med setsiffrorna 4-6, 6-4, 6-4.

Fair Play-spelaren inledde söndagen med en stabil insats mot Johanna Ström, Näsbyparks TK, och vann semifinalen i raka set, 6-1, 6-1. Tuffare hade finalmotståndaren Julita Saner som spelade en maratonmatch mot förstaseedade Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK, på morgonkvisten. Först efter tre och en halv timmes spel stod UTK-spelaren som segrare.

Under första tävlingsdagen besegrade Rinaldo Persson först Alice Widell, Helsingborgs TK, och sedan Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK, i raka set.

I morgon startar Ström & Gulliksson Open Vintertour, som spelas på Fair Play Stadion i Malmö. Ingen publik tillåts, men matchen livestreamas på www.fairplaytk.se med start klockan 09.00. Semifinaler och finaler på torsdag.

Lustgården Fastigheter Vintertour, Jönköping
Damsingel, semifinaler
Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK-Johanna Ström, Näsbyparks TK 6-1, 6-1
Julita Saner, Upsala TK-Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK 3-6, 7-6, 6-0
Final
Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK-Julita Saner, Upsala TK 4-6, 6-4, 6-4

Vägen till titeln
Första omgången: Alice Widell, Helsingborgs TK 6-0, 6-0
Kvartsfinal: Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK 6-2, 7-5
Semifinal: Johanna Ström, Näsbyparks TK 6-1, 6-1
Final: Julita Saner, Upsala TK 4-6, 6-4, 6-4

Relaterade artiklar

Back to top button
Close