Nyheter

Åhus Beach planerar att genomföra handbollsfesten i sommar

Det är visserligen ett halvår framåt i tiden och den globala pandemin har fortfarande hela samhällen i sitt grepp.
Men i takt med att omvärldsbilden förändras så ökar hoppet oss olika arrangörer att kunna genomföra det som inte gick 2020.
Åhus Beach är inget undantag.

På sin hemsida skriver Åhus Beach:

”Samhällsintresset för evenemangen på Åhus Beach har aldrig varit större än nu. Vi gör allt i vår makt för att kunna arrangera säkra turneringar i sommar så att vi återigen kan välkomna barn och ungdomar från när och fjärran.

Pandemiåret har framför allt drabbat våra barn och ungdomar. De har tvingats till en vingklippt vardag med restriktioner kring såväl träningar som matcher. I Åhus planerar vi för fullt för sommarens evenemang och vår förhoppning är att det blir grönt ljus för handboll och fotboll i juli. Vår huvudplan är att evenemangen ska kunna genomföras, med eller utan restriktioner.

Åhus Beachhandboll Festival planeras att spelas 15–24 juli 2021.
Åhus Beachfotboll planeras att spelas 5–10 juli 2021.

Anmälan till turneringarna har öppnat och intresset är stort. Redan nu är cirka 700 lag anmälda till Åhus Beachhandboll Festival (600 lag vid samma tid 2020) och cirka 75 lag är anmälda till Åhus Beachfotboll (100 lag vid samma tid 2020).

I en rapport som vi har fått ta del av från Folkhälsomyndigheten tyder vi att ansvaret kommer att ligga på enskild arrangör att kunna säkerställa ett smittfritt genomförande. Vi följer noggrant utvecklingen kring vaccinering och håller en nära dialog med våra myndigheter. Enligt de signaler vi får i dag anser vi att det är troligt att vi kan arrangera Åhus Beach i juli.

Givetvis kommer vi att stå redo med en plan för hur vi kan säkerställa ett tryggt evenemang. Den täcker bland annat hur och när det kan förväntas vara köer, på vilka platser samt hur vi kan förebygga och agera i dessa lägen.”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close