Nyheter

Efter genombrottssäsongen – H65 förlänger med Sandberg

Efter en något trevande start i H65 Höör har Malin Sandberg fått något av ett genombrott under nuvarande säsong.
Nu står det klart att högernian spelar vidare minst två år i den röda tröjan.
– Jag ser fram emot att ta mycket mer ansvar, säger Sandberg.

Efter att ha värvats in som vänsterhänt niometersspelare från Önnered fick Malin Sandberg en tuff start i H65 Höör. Den här säsongen har hon dessutom varit otursdrabbad med dubbla skador. Först en axelskada som höll henne borta från planen i de inledande omgångarna i SHE. Nu har hon en skada på annan plats och kommer att göra ett lättare ingrepp efter säsongen. Det stör dock inte speciellt mycket under match och träning.
– Förra året blev inte som någon av oss tänkt oss, varken tränings– eller matchmässigt. Men jag har hela tiden haft stor tilltro till henne, till stor del för att hon själv vill någonting med sin handboll. På träningarna har utvecklingen varit enkel att skönja, men på matcher har det varit lite svårare – fram tills nu, säger tränare Ola Månsson.
När H65 denna säsong haft flera spelare på skadelistan har Sandberg fått ta ett större ansvar och växt med uppgiften.
Beskriv henne som spelare?
– Bara för att man som Malin är lång och vänsterhänt behöver man inte vara skytt. Hon är en väldigt vass passningsspelare, en allt bättre försvarsspelare och hon har den värdefulla förmågan att hon gör sina medspelare bättre. Det är en egenskap jag värderar väldigt högt. Hon passar in i H65 både som spelare och människa och jag tror att det här kan bli bra för alla, säger Månsson – som ju nyligen själv förlängde sitt kontrakt med klubben i ytterligare ett år.

Malin Sandberg, 21 år i april, ser fram emot att ta en större roll i H65.
– Jag trivs jättebra med både spelarna, tränarna och träningsmiljön. Den första säsongen var det mycket som var nytt för mig med flytt, student, nytt lag och så vidare. Det tog tid att få allt på plats. Nu är jag mer trygg i mig själv och jag har växt både som spelare och människa.
Som högernia är Malin Sandberg inte den som skjuter så väldigt mycket.
– Jag gör mer assits och gillar att sätta andra i lägen. Jag måste bli ett större hot själv och jobbar på det. Ändå är det i försvaret som jag tagit störst kliv framåt denna säsong.
Hur ser du på fortsättningen på säsongen?
– Det är väl givet att säga att man ser positivt på det, men det är verkligen så! Vi har fått ihop ett bra försvarsspel och lossnar det framåt samtidigt som vi får tillbaka ett par skadade spelare så bli bredden i laget ännu bättre. Förhoppningsvis hittar vi toppformen lagom till slutspelet, avslutar Malin Sandberg.

Foto: Christoffer ”Luggen” Borg-Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close