Nyheter

Eskilsminne vann kampen om Ohlander

Flera klubbar var intresserade, men det blev till slut Eskilsminne IF som signade 27-årige Lucas Ohlander.
Division två-laget får en mycket rutinerad pjäs på planenen när man under 2021 ska försöka ta sig tillbaka till Ettan Södra.

Eskilsminne rapportera om nyheten på sin strålande hemsida med kanske Sveriges mest välskrivna artiklar.
”Denne tekniske, passningssäkre mittfältare kommer med massvis av rutin från både Sverige och internationellt. Ifjor avslutade han sitt kontrakt med danska Naestved på sommaren och valde att flytta hem till Sverige och Ängelholms FF där hans bror Lowe fanns. Det blev inte många matcher för Lucas i ÄFF men nu ser han fram emot att få bidra med sitt kunnande i Eskils.”
– Jag har under flera år haft kontakt med Kalle Olsson – klubbchef i Eskils – men det har liksom aldrig varit läge att komma till Eskils. Men när nu möjligheten dök upp känns det som det passar mig perfekt, så jag tvekade inte.
– Det kändes mycket bra när jag skrev på kontraktet, berättar Lucas.

– Mina samtal med Kalle och med nye tränaren Patrik Ingelsten har övertygat mig om att jag hamnat rätt. Deras plan för mig och min roll i laget känns helt rätt. När Patrik Ingelsten förklarade sin spelidé och syn på den fotboll vi ska spela så var det inte svårt att bestämma sig, berömmer Lucas.

Efter ett antal år i Danmark och även spel på Island så kommer Lucas tillföra viktig rutin i Eskils.
– Jag hoppas kunna bidra med rutin, kunna vara en ledare på plan och stötta upp de yngre spelarna och hjälpa dem på alla sätt jag kan, förklarar han.
– Först och främst ska det dock bli fantastiskt skönt att få bygga upp formen under en bra försäsong och komma vältränad och förberedd när serien börjar. Detta är precis vad jag behöver, säger Lucas.

Lucas Ohlander startade sin karriär i Rydebäck men gick i junioråldern till HIF. 2013 lånades han först ut till Östers IF men sedan till danska Brönshöj där han spelade 14 matcher.
Säsongen 2015-2016 spelade han i Valur FC på Island, det blev 16 matcher och ett mål för mittfältaren. 2016 tog han klivet över till Motala AIF där det blev 25 matcher och fyra mål.
2016-2017 blev det HIF Akademi för Lucas som spelade 12 matcher och gjorde fem mål innan han tog steget över till Västerås SK där han hann med sju matcher.
Efter detta följde en trio klubbar i Danmark 2018-2019 spelade han fyra matcher för Helsingör i högstaligan. 2019-2020 spelade Lucas 34 matcher för Fremad Amager och svarade för tre mål.
Under fjolåret inledde han med att spela 16 matcher för Naestved innan han tog steget över till Ängelholms FF där det som bekant inte blev några matcher.
Lucas har spelat 17 matcher för Sveriges U17 landslag där han även svarade för åtta mål. Han har också sex landskamper i Sveriges U19-landslag på meritlistan.

Tilläggas kan att i och med Lucas anslutit till Eskils finns två Ohlander-syskon i gul-blått. Systern Lovisa tillhör Damlagets A-trupp.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close