FotbollNyheter

Hallå där…Adnan Culum, tränare i Heleneholms SK

Hallå där…Adnan Culum, tränare i Heleneholms SK.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag mår bra tack. Har varit på semester och haft det ganska bra. Hoppas vi kan återgå till den normala inom kort och få komma igång med fotbollen igen och få träffa spelarna.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har inte haft några träningar sedan oktober månad. Tanken är att vi ska köra igång 1 februari. Kommer hålla oss till direktiven som finns och dela upp spelarna i grupper om åtta personer. Detta år blir lite svårt och planera ifall serien flyttas fram eller ej. Hoppas att serien startar som planerat.

Vilka spelartapp har ni?
– Våra förlorade spelare är Amin Hassan – FC Bellevue, Carl Holm -Malmö IK. Sedan har vi valt att inte förlänga med några spelare.

Vilka nyförvärv har ni?
– Nyförvärven är Walid Shams, Mohammed Riyahi – Ariana, Moahmed Ramadan – Rosengårds FF, Robin Armandt – Husie, Tawfiq Shams – assisterande tränare, Abbas Abbas- Sportchef, Mubarak Nyende – assisterande tränare och Abdul Semwanga- målvaktstränare.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Kommer att spela en snabb fotboll med bra passningsspel och snabba beslut. Kommer ta en match i taget och jaga tre poäng. Målsättningen är att komma topp 3

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Jag har min egen spelfilosofi som jag kommer dela med mig de andra nya ledarna och vi kommer jobba efter det. Sen kommer vi dela det med resten av truppen.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Det blir Ahmed (Slakt) Mohamud som kommer vara kvar som lagkapten. Han har varit de senaste åren, en stark ledare.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Det kommer bli en tuff serie där många lag kommer slåss om topplaceringarna och det kommer bli många heta matcher. Ser fram emot seriestarten.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Ahmed (Slakt) Mohamud nickar in det på hörna.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Kebab med räkor

Foto: Ahmed Warsame

Relaterade artiklar

Back to top button
Close