FotbollNyheterRåå IF

Hallå där…Robert “Bob” Lundin, lagledare Råå IF Damlag

Hallå där…Robert “Bob” Lundin, lagledare Råå IF Damlag.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Det är nog lite som för alla andra, man får anpassa sig efter de restriktioner som finns, min vardag har inte påverkats allt för mycket då jag jobbar på en skola.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Hade uppehåll efter sista kvalmatchen och startade upp nu efter alla helgerna. Anpassar oss och tränar i mindre grupper, sen har vi många flitiga spelare som har kört på själva med löpning och andra aktiviteter.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat 4-5 stycken.

Vilka nyförvärv har ni?
– I nuläget har vi inga klara, men vi har några stycken nya som tränar med oss och vi hoppas givetvis på att de ska trivas och vilja stanna kvar.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021?
– En fotboll där vi känner oss trygga med bollen och har mycket rörelse både med och utan boll. Långa anfall och snabbt återerövra bollen när vi tappar den.

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi hoppas alla på en längre säsong, men målsättningen sätter vi tillsammans med truppen på träningsläger inför seriestarten.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Ledarstaben (Thomas, Rolf, Sandra och jag) har våra tankar om hur vi vill spela, sen får vi se vad vi har att tillgå inför varje enskild match. Men vi har en grundtanke som vi alltid försöker följa.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Ingen bestämd i nuläget, det sätter vi oss ner och diskuterar inför seriestarten. Det finns en hel del tänkbara ledare att välja.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Jag tror årets serie kan bli väldigt spännande. Asmundtorp var väldigt bra på slutet förra året Vi vet ju inte om dom tappat eller fått in några spelare men dom kan nog vara med i toppen. Likaså Billesholm, dom har fått några nya spännande spelare. Men jag tror att i toppen kommer det vara Fortuna, Billesholm, Kullabygden och förhoppningsvis vi. Botten är svårare att säga såhär på rak arm.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Den är svår, det finns många vinnarskallar i vårt lag som vill gå för avgörandet. Men jag säger att vi vinner bollen på mitten och ställer om. Sen tar vi ett avslut utanför straffområdet som går i målvaktens högra hörn och hela San Siro jublar!

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Jalapeños det är det viktigaste!

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close