Nyheter

Marginalerna på KHK:s sida – allt närmre slutspelsplats

Med fem segrar på de sex senaste matcherna stormar Kristianstad HK mot slutspel.
Mot Kungälv satt det dock hårt inne. 23-22 slutade den viktiga och inte allt för välspelade kampen.

Ibland är det bara två poäng som gäller. Skit samma hur det ser ut.
När Kristianstad HK uddamålsbesegrade Kungälv var det som att den 25:e se en sjubarnsfamilj efter åtta timmar inne på Ullared försöka packa in alla kläder, fryspåsar, snowracers och annan bråte i en liten Fiat 126.
De stånkade, bökade och bände på sig själva och till slut lyckades KHK med sitt uppdrag. En ganska luggad trupp fick sig ett par snytingar på vägen, men återigen var det mitt i den andra halvleken som 044-laget skaffade sig ett litet grepp.

Den stora skillnaden lagen emellan var att KHK hade en spelare som gick på mål – och gjorde mål – lägen då andra tog steg i sidled och passade bollen vidare. Martina Chrova visade åter en gång inte bara mod, utan även ett listigt skott när hon bryter in från sin högernioposition och skjuter runt sina försvarare.
Hon vänder nästan ut-och-in på sig själva ibland och fick ett par inre blödningar på vägen, men så blev det också åtta mål.

Noterbart från matchen är bland annat att:

* Freja Hammer Fagerberg stod 60 minuter mellan KHK-stolparna och svarade för en stabil insats. Många av bollarna i andra halvlek som slant in var av sorten ”nästan-räddningar” och det kändes i luften att hon borde fått lite mer med sig.

* Jovana Bogojevic fick ett knä i huvudet när hon satsade hänsynslöst och gjorde mål en bit in i första halvlek. Hjärnskakning misstänks och en spelare borta i nästa viktiga match mot BK Heid vore inte optimalt.

* Tilda Coleen är en 03:a som det finns mycket handboll i. Hon matchas klokt nog igång försiktigt, men det ska bli spännande att följa henne i SHE de närmsta säsongerna.

* Sarah Carlström visade mer vilja än taktisk kyla i sista anfallet. Hon hade även chansen att punktera matchen på straff med sju sekunder kvar, men drog den för ovanlighetens skull i stolpen rakt ut till Kungälvsspelare. Tiden hann rinna ut, men hade gästerna kvitterat på en sådan bjudning hade hon förmodligen suttit kvar på planen och deppat ännu.

* Ulf Schefverts puls når aldrig över 100 under matcherna numera när han har Sivertsson att hålla i handen. Han börjar bli så tam att till och med juryn för Guldpipan börjar bli oroliga.

* Den bästa handbollsfotografen norr om Sydafrika var på plats. Christoffer ”Luggen” Borg-Mattisson serverar sina bilder här:

Relaterade artiklar

Back to top button
Close