skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVeberöds AIF

Tommy Johnsen tränare i Veberöds AIF: ”Serien måste vara en av dom bästa på många år”

Hallå där…Tommy Johnsen, tränare i Veberöds AIF.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Tack det är jättebra med tanke på omständigheterna. Det blir mycket jobb hemifrån och någon dag på kontoret i Lund. Verkar som det börjar gå åt rätt håll nu. Vi får hoppas att det håller i sig så vi kan hitta tillbaka till den normala vardagen igen och att vi får träna och spela en hel serie i år.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Vi har varit igång i två veckor och jobbat i grupper om 8. Har försökt göra det bästa möjliga av situationen. Har som alla andra också behövt ställa in några träningar på grund av vädret och stängd idrottsplats.

Vilka spelartapp har ni?
– Har tappat Johan Jönsson till Balkan, Besnik Rustemaj klubb ej klar, Viktor Björk som pluggar i Kalmar, Hampus Ekdahl till Blentarp och August Jönsson studerar i USA.

Vilka nyförvärv har ni?
– Nya är Oliver Jönewi IK Virgo Göteborg, Elias Persson Sjöbo IF, Dennis Mazilu Janstorp AIF K och  Andre Andersson Sjöbo IF.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vill att vi skall utveckla vårt anfallsspel där vi skall ha bättre linjer från målvakt till forward. Att vi blir snabbare på att ställa om från försvar till anfall där vi involverar flera spelare. Har en bra grund att stå på när det gäller vårt försvarsspel, men det känns som vi kan plocka ut mycket mer framåt på planen. Detta skall vi göra med Jonas Stridsberg som kommer in som tränare med mig. Han har stor erfarenhet och kunskap när det gäller anfallsspel och kommer att ansvara för detta. Målsättningen är som alltid att vinna varje match.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Som många andra tränare så är det så klart materialet som måste vara med och bestämma hur vi skall spela. Viktigt att dom bästa spelar, men en fyrbackslinje går vi inte ifrån. Om vi sedan spelar 4-3-3, 4-5-1 eller 4-4-2 återstå och se efter våren och träningsmatcherna. Ofta är det en lek med siffror, men det viktiga är att var och en vet sin roll i laget både defensivt och offensivt.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Det blir Kristoffer Lindfors som varit det i flera år och som är en fantastik människa både på plan och utanför plan. Han får alla att göra sitt bästa, alltid. Är en pådrivande spelare under matchen som ställer stora krav på sig själv och på laget och ledarna.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Serien måste vara en av dom bästa på många år i div 3 Götaland. En serie med många bra lag som värvat mycket bra inför denna säsongen. Tror att serien blir jämn både i toppen och botten. Det gäller att vara med från början och ta sina poäng. Vi fick Vellinge i premiären för tredje året i rad så det känns lite märkligt så klart.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Lyfter fram Selmir Halilovic som alltid ger 110% där framme. Han är ständigt är ett hot för våra motståndare med sin snabbhet och fysik.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Äter nästan aldrig Pizza, men måste jag säga något så blir det oxfile.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close