FotbollLunds BKNyheter

Jimmi Olsson i Lunds BK: ”Bredden på truppen kommer att vara extremt viktig”

Hallå där…Jimmi Olsson, tränare i Lunds BK.

Först och främst. Hur mår du och hur har din vardag påverkats privat av pandemin?
– Jag och min familj har klarat oss helt ifrån att vara sjuka. Arbetsmässigt så har det påverkat mig mer. Var under förra året anställd i Trelleborgs FF, där jag blev permitterad under 3 månader. Tränade TFF:s U19 förra året och fotbollssäsongen var ju också långt ifrån som den brukar vara.

Många föreningar har tvingats ställa in verksamhet och inte tränat kollektivt. Vilka träningsmöjligheter har ni haft i klubben?
– Är ny här i Lund, så jag har inte alla svaren på detta. Vet att Ettan spelade 30 omgångar på en halv säsong, vilket såklart säkert var en prövning. Vi startade upp årets träningar den 16 januari.

Vilka spelartapp har ni?
– Det har varit stor omsättning på spelare här i Lund under vintern. Följande spelare har lämnat klubben: Markus Norman, Viktor Wernersson, Gustav Hillstedt, Andrè Strandberg (IFK Malmö), Jakob Andersson (IFK Malmö ), Felix Konstantiliasz (Torns if), Jesper Rindmo, Johan Andersson (Tvååker), Jesper Möller och Oliver Stojanovic Fredin, Engin Redjep.

Vilka nyförvärv har ni?
– Våra nyförvärv är Emir Plakalo mv, Isak Skarlund (Uppflyttad egna led -03) mv, Eddie Tran, Marcley Manuela, Edwin Condrup, Dardan Mustafa, Noah Christoffersson, Carl Thulin, Filip Pivkovski och Rebin Asaad.

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2021? Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?
– Vi vill spela en offensiv fotboll där vi äger mycket boll och bestämmer taktpinnen i matchen. Ett välorganiserat försvarsspel med löpstarka spelare, så att vi kan vara aggressiva. Målsättning är att vinna den match vi spelar, samt att utveckla oss i vårt spelsätt.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Har mina principer hur jag vill spela, men såklart spelar det ju roll vilka spelare jag har till mitt förfogande. Du som tränare måste vara flexibel och smidig för att få ut det mesta och bästa från ditt lag!

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Vet inte ännu. Någon som sätter laget före sig själv.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Svårt att svara på. Tror det blir en jämn serie med en hel del överraskningar. För vår egen del så ska vi spela ihop våra poäng, så att vi säkrar kontraktet så fort som möjligt! Därefter kan vi titta uppåt och framåt.

Om det står 2-2 i 90:e minuten och ni lyfter hela laget för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Hoppas att det är en av avbytarna som kommit in, som petar in målet. Bredden på truppen kommer att vara extremt viktig i en lång serie.

Viktigast av allt. Vad har du på din pizza?
– Gärna ägg, lök och bacon.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close